Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wybrać najlepsze meble do nowego mieszkania?
Mirki i Mirabelki, w jakim sklepie/sklepach wyposażyć się w różnorodne #meble do nowego #mieszkania? Okolice #slask.

1. Mam konkretny budżet (~50 tys. złotych) i listę konkretnych mebli do zamówienia, o możliwie najwyższej jakości w ramach budżetu.
2. Zależy mi na konkretnej stylistyce i kolorystyce (Japandi, minimalizm, quiet luxury, odcienie ciepłego beżu i białe/kremowe).
3. Szukam mebli, które - co bardzo ważne - nie będą emitować zapachów ani toksycznych związków (szukać jakichś certyfikatów?).
4. Wniesienie i złożenie muszę powierzyć pracownikom.
5. Podejrzewam, że nie stać mnie na solidne meble na zamówienie.

Rozważałem następujące opcje:

a) Ikea - przewidywalna jakość, ale duży rozstrzał cenowy, niektórzy uważają, że "nietanio i dość kiepsko"
b) Lokalni, mali producenci - z jednej strony podobno lepiej niż Ikea, z drugiej wiele osób narzeka na jakość, ukryte importy z Chin, etc.
c) Black Red White - ma nienajgorsze opinie (ale masówka?), Agata - podobno mocno śmierdzą, Bodzio - podobno niska jakość
d) Meble z Kalwarii - jest kilku producentów z wieloma dobrymi opiniami i nienajgorszymi cenami
e) Lectus - bardzo mi się podobały, dopóki nie przeczytałem negatywnych opinii i nie zobaczyłem zdjęć na Google Maps...

Sklepów są tysiące, serwisy opiniujące są niemiarodajne. Co robić, jak żyć?

#pytanie #meblarstwo #mieszkanie #wyposazenie #zakupy #ikea #remont #urzadzanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak wybrać najlepsze meble do nowego mieszkania? Ⓘ
Mirki i Mirabelk...

źródło: Surrealism_hero

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Sprawdź MirJan24, mam od nich szafkę RTV i będę zamawiał 2 komody. Imo spokojnie ponad półka wyżej niż IKEA i BRW i większość z Agaty.
Trafiłem właśnie na nich bo mają fajne kolory ciepłego beżu/kremu a nie zimnego Kaszmiru który jest praktycznie we wszystkich pozostałych sklepach. Ceny bardzo ok.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: opinie o lectus (te pozytywne) są w dużej mierze kupione (sprawdziłem kilka losowych opinii i autorzy pisali tylko opinie o roznych sklepach - pozytywne oczywiscie. Przypadek?) i to nas zniecheciło do przetestowania tego sklepu. Sprawdz IWC, mają całkiem ładne meble. Trochę taniej kanapy Gala też spoko wygladaja.
  • Odpowiedz