Wpis z mikrobloga

✨️ Zarządzanie ryzykiem zdrowotnym podczas planowania rodziny
So
Ja chciałbym mieć 3+ dzieci, ale za jakiś czas
Moja kobieta 31+ ma endometrioze o której się dowiedziała odstawiając hormony

Wniosek dla mnie jest taki, że
- musielibyśmy się spieszyć z dzieckiem
- ryzyko komplikacji ciążowych rośnie
- ryzyko zdrowotne dla partnerki rośnie
- ryzyko posiadania 3+ dzieci jest pod dużym znakiem zapytania bo nie wiadomo czy będzie jedno

Co byście zrobili?
Ja nie chcę by ryzykowała zdrowie dla mojej wizji świata i życia
Ona nie chce tak bardzo dzieci jak ja
Znamy się pół roku

Ma ktoś takie doświadczenia?

#zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #choroby #zycie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: W skrócie. Żona ma chorobę tarczycy i parę innych schorzeń. Mamy trójkę dzieci, po drodze dwa poronienia. Dzieci to cud nowoczesnej medycyny - na przykład dwa to wcześniaki 1.6 i 1.8 kilo, potężnej korupcji rozmaitych ordynatorów. Miesięcy w szpitalach Lat stresu i cierpienia. Teraz koszty utrzymania tej trójeczki w Warszawie wywaliły poza skalę. Podsumowując - nie warto. Zróbcie sobie jedno i starczy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: róbcie dziecko i zobaczycie jak będzie, jak będzie git to za rok kolejne i kolejne, 34-35 lat i koniec :)
Jest bardzo prawdopodobne ze po pierwszym, już się jej odklei konkretne bo to bardzo popularne u kobiet, a zamiast pracowac nad sobą, to za radami wszelkiej maści socialami i koleżnek, oskarży Ciebie o wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomyśl zatem o mieszkaniu, zabezpiecz finanse itd.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie pytaj o to na portalach ze śmiesznymi obrazkami. Znajdźcie lekarza z polecenia - kogoś kto może poprowadzić ciążę i skonsultujcie temat. Endometrioza ma różne oblicza - bywa tak nieszkodliwa, że zostaje zdiagnozowana przez przypadek przy innych czynnościach, a bywa uciążliwa, bolesna, wymagająca zabiegów chirurgicznych. Po coś Twoja kobieta brała hormony - to też może rzutować na sytuację, więc znowu - konsultacja lekarska i rozmowa o potencjalnych ciążach. Drugi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Myślałem o tym, ale z trochę innych powodów, ale z obecną różową. W naszym przypadku nie ma już opcji, bo jesteśmy >3 lata razem i jesteśmy mocno zaangażowani w relację. Ale pierwotnie miało być inaczej. Zrobisz jak uważasz, ale skoro jesteście pół roku, to zrób sobie męskie postanowienie i się go trzymaj. Albo olewasz laskę i szukasz sobie młodszej (zalecane w 80-90% sytuacji) albo akceptujesz to i jesteś z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
obowiązkowy-pionier-78: Adoptuj. Piszę serio. Tylko to proces 2+ lata więc zacznij dzisiaj. Nie jest to casting na najlepsze dziecko ale można wyraźnie dać do zrozumienia że np. ma być zdrowe i dziewczynka, a zanim zaczniesz to jest spora szansa że się jeszcze nie urodziło.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wyszło, mam dwoje dzieci, zdrowe są :) z perspektywy uciekającego czasu nie ma sensu pracować nad baba z problemami, szkoda na to życia, szczególnie po pół roku znajomości
  • Odpowiedz