Wpis z mikrobloga

✨️ Czy to normalne, że po rozstaniu analizuję swoje zachowanie?
czy to normalne ze po rozstaniu z dziewczyna zastanwiam sie czy moze jestem jakims toksykiem albo narcyzem? tak caly czas analizuje co moglo pojsc nie tak, bo przez pol roku bylo wrecz wysmienicie, odnosilem wrazaenie ze znam ta osobe cale swoje zycie, ale nagle cos sie stalo i wszystko leglo w gruzach, mialem chwile powiedzmy slabosci i nagadalem jej w nerwach, ona sie obrazila, probowalem to jeszcze wyprostowac, ale to juz nie bylo to co bylo wczesniej, od tego momentu bylo tylko gorzej, i nie moglem wytrzymac i jeszcze bardziej nakrzyczalem, ona sie speszyla i tak zastanwiam sie caly czas, czy moze jestem toksykiem jakims?

#zwiazki
#tinder
#niebieskiepaski
#podrywajzwykopem
#milosc
#logikaniebieskichpaskow
#pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Narcyz czy toksyk nigdy nie zastanawia się czy nim jest, jak już masz takie myśli to masz pierwszy i najpotężniejszy argument, że nim nie jesteś. To że podniosłeś głos to świadczy tylko o tym, że zbyt długo trzymałeś w sobie to co dawno chciałeś powiedzieć.
  • Odpowiedz
@wujekstaszy: mit i warto go obalić. Zaburzone osoby często mają głębokie poczucie, że coś z nimi jest nie tak.
Mało tego potrafią zgłębić temat i wykorzystywać wiele mechanizmów na swoją korzyść.
Różne zaburzenia to też skala. Występuje coś takiego jak rys i wtedy możemy mieć pewne cechy bez występowania pełnego zaburzenia.
Więc nie wiemy co dokładnie się działo i wykop to też nie pole do stawiania diagnozy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja ze swojej strony polecam poczytać sobie o teori stylów przywiazania. Nie musi być on odpowiedzią na wszelkie pytania związkowe, ale czasem nie jesteśmy świadomi pewnych schematów ktore stosujemy w swoim życiu (jak i nasi partnerzy). Czasem związki, ktore kończą się dość niespodziewanie bywają pokłosiem tego, że ktoś w parze (lub oboje) ma pozabezpieczny styl przywiązania.
  • Odpowiedz
@darknightttt To już nie można mieć refleksji na swój temat? Czy zrobiłem źle, czy jestem taki, czy powinienem się zmienić? To właśnie narcyzi o tym w ogole nie myślą, bo nie mają po co o tym myśleć, przecież są idealni.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogólnie analizowanie swoich zachowań jest zdrowym odruchem. Przypisywanie sobie etykietek z diagnozami jest bez sensu bo prawie pewne że jeśli zachowałeś się w sposób raniący kogoś to możesz mieć jakieś zaburzenia lub zniekształcenia poznawcze których warto się o pozbyć ale mając je sam się nie zdiagnozujesz bo patrzysz nieobiektywnie na samego siebie. Warto byś się zastanowił dlaczego wtedy krzyczałeś, spróbował w swojej głowie odwrócić sytuację że to ona tak
  • Odpowiedz