Aktywne Wpisy

maikeleleq +8
Strigiformesman +157
Ale zesrańsko przed referendum w krakowie. Mieszkam pół kraju dalej, a mimo to na facebooku co chwila mi się wyswietlają wpisy jakichś obcych ludzi apelującyc zeby nie brac udziału w tym referendum #sct #krakow #miszalski #referendum

Ja to nie rozumiem tego wielkiego halo bo ktoś nie ma auta w mieście albo nawet prawka. Już kolejne wpisy na wykopie gdzie:
- wielka ujma na honorze mężczyzny bo jakaś kobieta powiedziała że jak chłop może nie mieć prawka czy auta
- jak można nie mieć podziemnego parkingu pod blokiem i pół dnia skrobać szyby w zimie
A na co wgl komu auto w mieście? Przecież mowa jest o mieście a nie wsi. Jeśli ktoś z was mieszkał kiedykolwiek w Warszawie czy Krakowie to wie, że auto to fanaberia do kwadratu i jest potrzebne tylko jak jedziesz poza miasto na swobodny wypad. W mieście poruszanie się autem to tragedia i wieczne stanie w korkach. Zwłaszcza w dobie (poza komunikacją) traficarów, uberów, boltów, ścieżek rowerowych, itd. To tak jakby w Amsterdamie ktoś narzekał że nie ma auta...
#mieszkanie #dom #miasto #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Oczywiście. Mieszkam w drugim największym mieście w Polsce i auto jest mi niezbędne. Sam dojazd do pracy jeszcze bym ogarnął komunikacją miejską, ale życie się tylko z tego nie składa o czym sądząc po tym wpisie nie masz pojęcia.
- Dojazd na drugi koniec miasta bez auta zajmuje ponad godzinę. Autem może niewiele krócej, ale nie muszę się przesiadać 2 razy, liczyć, że
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Gdy tylko zaczniesz odbiegać od tego schematu zaczynają się przesiadki w przeładowanych autobusach i trasa która autem zajmuje 15 minut to komunikacją robi się godzina przy sporo gorszych warunkach jazdy. Więc koniec końców komunikacja jest spoko na np. dojazdy do pracy
Wszystko jest fajnie jeśli mieszkasz w idealnie skomunikowanym miejscu, gdzie masz różne alternatywy. Mieszkaj w jakiejś obrzeżnej