Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z wyzwaniami po pracy zdalnej?
Może i kupiłem na górce M3 w bloku z wielkiej płyty w powiatowym 70 km od wojewódzkiego, ale za to załapałem się na koniec pracy zdalnej oraz exodus korpo do Indii xD. Co robić? Jak żyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oszczędności mam dużo, mógłbym większość krechy spłacić, ale skorzystałem z gwarancji wkładu własnego i władowałem prawie wszystko w obligi. Obawiam się, że przyszły rok będzie moim ostatnim w korpoświecie i dlatego myślę o ucieczce, ale niestety nie wiem w co. Nie jestem super uzdolniony manualnie, kierowcą też jestem słabym, do psiarni nie pójdę. Myślałem o poszukaniu czegoś pokrewnego z moim doświadczeniem zawodowym (szeroko pojęta logistyka), ale ponoć na prowincji takie stanowiska to murarz-tynkarz-akrobata od wszystkiego za 5k netto max, gratis nadgodziny i bycie ciągle pod telefonem.
#pracbaza #nieruchomosci #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak poradzić sobie z wyzwaniami po pracy zdalnej? Ⓘ
Może i kupiłem ...

źródło: 1600px_COLOURBOX3020901

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: panikujesz trochę. Faktycznie powrotu do lat 21-22 nie ma i praca zdalna już nie istnieje, ale większość firm daje hybrydę. I wtedy masz 2 dni z domu zamiast 0 pracując jako murarz

• Odpowiedz
Nie jestem super uzdolniony manualnie, kierowcą też jestem słabym, do psiarni nie pójdę. Myślałem o poszukaniu czegoś pokrewnego z moim doświadczeniem zawodowym

@mirko_anonim: Tylko i wyłącznie kierowca/wojsko/policja w powiatowym 70 km od wojewódzkiego. Nie zawracaj sobie głowy jakąkolwiek tyrką na etacie u lokalnego dobrodzieja
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-sprzymierzeniec-22: @Yuri_Yslin jak już pisałem "szeroko pojęta logistyka". Konkretnego stanowiska nie podam, bo nazwa niszowa i jeszcze ktoś mnie wystalkuje.
@p00tinMalpaRU moje stanowisko jest dość niszowe, a poza tym robię outsourcing dla zachodu. Odpada mi więc użeranie się z dużą ilością urzędasów oraz inna biurokracja. Z kolei w logistyce na prowincji często jesteś magazynierem, spedytorem, zakupowcem, planistą produkcji i agentem celnym w jednym. Nie na moje nerwy.
@PfefferWerfer moje powiatowe
  • Odpowiedz