Aktywne Wpisy

dariusz44 +85
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +13
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Komentarz usunięty przez moderatora
a poważniej, to nie ewolucja nas prowadzi tylko my sami. To na pewno jest efekt spowodowany przez człowieka, typu coś co spożywamy i za wolno działają naturalne procesy aby to 'naprawić'.
pytanie w stylu: dlaczego palenie tytoniu skraca życie, przecież ewolucja powinna nas zmieniać aby nam tytoń nie szkodził???
Ewolucja to nie jest jakiś świadomy byt, posiadający jakąś celowość w swoim działaniu lub coś takiego.
Ewolucja to losowość i przypadkowość w mutacjach genetycznych (oczywiście losowość w zakresie nie absolutnym,
https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/endocrine
@10129: Dlaczego powinna?
@niebieskatrytytka: nie moja wypowiedź, ale to sarkazm
@niebieskatrytytka: no właśnie wręcz przeciwnie, to jest jawna kpina z takiego myślenia
@LeVentLeCri: Z jakiego?
@LeVentLeCri: Nie wiemy co uważa, więc nie wiemy na czym polega ironia. Może nas jak najbardziej dostosować w zależności od presji czynnika i związkiem statystycznym z płodnością i przeżywalnością populacji.
@niebieskatrytytka: ciężko o bardziej oczywistą ironię. Przeczytaj sobie jego komentarz jeszcze raz, dla ułatwienia cytuję (część sarkastyczna jest pogrubiona):
@LeVentLeCri: Już trzy pojęcia wprowadziłeś, według ciebie ten komentarz to kpina, sarkazm i ironia a to nie są wprost synonimy. Więc czym on jest.
@LeVentLeCri: Nie sugeruje nic odwrotnego, to pytanie o przesłanki nie wyrażałam nim opinii.