Aktywne Wpisy
Strigiformesman +123
Ale zesrańsko przed referendum w krakowie. Mieszkam pół kraju dalej, a mimo to na facebooku co chwila mi się wyswietlają wpisy jakichś obcych ludzi apelującyc zeby nie brac udziału w tym referendum #sct #krakow #miszalski #referendum

breakdown1 +85

Drogie wykopki, może ktoś miał podobny problem. Od zawsze miałem numer w Plusie, jak byłem nastolatkiem numer był przypisany do mojej mamy jako właściciela, później wyjechałem na studia, zrobiliśmy cesje umowy, która stwierdzała, że od teraz ja jestem właścicielem numeru. Jednak coś w tej cesji z*bali i dalej nie mogłem nic osobiście pozmieniać (pakiety np) i podczas telefonicznych prób dostosowania nowej umowy za każdym razem autoryzacja wymagała danych mamy. Olałem to, bo nie chciało mi się z nimi walczyć. Rok temu wyprowadziłem się do domu pod miastem i okazało się, że Plus ma tu bardzo słaby zasięg i byłem zmuszony zmienić operatora na innego. Pojechaliśmy z mamą razem do salonu plusa załatwić ostatni raz wszystkie formalności po zakończeniu umowy z nimi i przeniosłem numer do innego operatora, już całkowicie na swoich danych. Od tego momentu zaczął się potworny spam różnych telefonów śmieci, nawet po kilkanaście dziennie! A najlepsze jest to, że ZA KAŻDYM razem pytają o to czy rozmawiają z panią Marią - imię mojej mamy. Jestem pewny, że jest to powiązane z jakimś wyciekiem danych z tej niepoważnej sieci lub ich sprzedażą i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Blokada numerów nie działa, bo zaraz dzwoni inny z tej samej krzakowni. Blokada numerów od nieznajomych też odpada ze względu na, że dzwonią do mnie klienci i nie mogę tego blokować. Czy pozostaje tylko zmiana numeru? Bardzo chciałbym tego uniknąć, ale już tracę cierpliwość. Może ktoś miał podobnie i jakoś sobie z tym poradził?
#plus #spamtelefoniczny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Na faktycznie wycieki zostają aplikacje filtrujące/blokujące.
Bo prawnie to kiepsko, trzeba ustalić firmę i zgłaszając urzędowi podać swoje dane, które mogą udostępnić firmie, więc mogą dostać więcej niż mają.