Wpis z mikrobloga

✨️ Zakochanie, które zostaje w pamięci
Czy mieliście w swoim życiu taki okres w życiu, kiedy byliście bardzo zakochani i nie widzieliście życia poza swoją drugą połówką? Czas kiedy olewaliście znajomych, rodzinę, a każdy moment spędzaliście na szaleństwach z dziewczyną/chłopakiem?
Chodzi mi o taką romantyczną i szaloną miłość jaką widzimy np. w filmach czy serialach.

Bo ja nigdy czegoś takiego nie miałam i chyba mi tego trochę brakuje? Mam świetnego męża, który o mnie dba a ja o niego, ale czasem gdy oglądam jakiś serial i jest wątek romantyczny to łapię feelsy.

#milosc #zakochanie #zwiazki #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bejt czy nie bejt, to rzeczywiście popkultura może poryć banie, a takie "zakochanie" może mieć miejsce, ale bardzo rzadko ma szczęśliwe zakończenie, bo zazwyczaj pojawia się w młodym wieku, kiedy ludzie nie są gotowi mentalnie na związek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja tak mialem tylko raz - na poczatku studiow. "Zwiazek" krotki, intensywny i zdecydowanie toksyczny, ale do dzisiaj wspominam z nostalgia. Laska byla w prawym gornym rogu wykresu hot/crazy scale. Oboje wiedzielismy od poczatku, ze z tej maki chleba nie bedzie, ale serce nie sluga...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jestem bardzo zakochana, ale nie olewam rodziny czy przyjaciół. Po prostu dobra miłość to taka, gdzie jest przestrzeń na kontakty z innymi, na własne zainteresowania. Nie musisz wszystkiego robić zawsze z drugą połówką, żeby to była wielka miłość. Czasami wystarczy świadomość, że jak ja sobie tutaj czytam, a on w pokoju obok gra na komputerze, to zawsze możemy do siebie przyjść albo się zawołać i przytulić czy pogadać. Jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: realnie szalona miłość którą opisujesz istnieje tylko w filmach albo świadczy o tym że oboje ma mocne zaburzenia osobowości i problemy psychiczne. Olewanie znajomych i rodziny bo ma się dziewczynę/chłopaka raczej świadczy o toksycznej miłości bo realna dobra miłość daje przestrzeń dla rodziny, znajomych, czasu samotności i bycia w relacji z dziewczyną/chlopakiem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprawny-strażnik-32: Pewne znajomości/związki wspomina się mniej lub bardziej , generalnie w ugruntowanym związku ex- miłości nie powinny być powodem jakiś "nostalgicznych" wspomnień. O ile nie masz 13 lat xD

Przestań oglądać gwniane seriale, których motyw jest "moja licealna miłość, spotykamy się przypadkowo po 20 latach w kawiarni, ogień znowu płonie, ale mam mężaaaaaa"
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
utalentowana-poszukiwaczka-9: To pewnie bait, ale jeśli nim nie jest, to doceń stabilny związek, w którym jesteś. Silne uczucie (chemia, motylki w brzuchu - zwał jak zwał) znika równie szybko, co przychodzi. A jak się człowiek zastanowi, co jest w życiu ważne, to ktoś, kto będzie z tobą na co dzień, na dobre i na złe, kto będzie trwał przy tobie w tym nieidealnym świecie. I to wcale nie znaczy, że w
  • Odpowiedz