Aktywne Wpisy

maikeleleq +5
Strigiformesman +138
Ale zesrańsko przed referendum w krakowie. Mieszkam pół kraju dalej, a mimo to na facebooku co chwila mi się wyswietlają wpisy jakichś obcych ludzi apelującyc zeby nie brac udziału w tym referendum #sct #krakow #miszalski #referendum

Mam problem z sąsiadami zza ściany. Po remoncie kuchni i łazienki u nich nie mam chwili spokoju. Ściany tych dwóch pomieszczeń stykają się u mnie z pokojem dziennym. Żona sąsiada non stop coś robi w kuchni i cały czas słyszę bardzo głośno stukanie, przesuwanie, trzaskanie szafek nawet jak coś kroi. Non stop puka też w kaloryfer. A jak korzystają z łazienki to woda szumi tak mocno, że nic u mnie nie słychać. Nie będę ukrywać, że po roku mam dość. Od 5 rano do 23 lub 24 prawie cały czas, z małymi przerwami słychać hałas, można zwariować, nabawić się nerwicy lub jak moja żona migreny. Czy jest jakaś szansa coś z tym zrobić?
#sasiedzi #mieszkanie #nieruchomosci #zyciewwielkiejplycie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Próba dojścia do rozwiązania problemu prawnie zajęłoby pewnie z 10 lat, kosztowało więcej pieniędzy i nerwów niż wyprowadzka gdzie indziej i miałbyś jakieś 50% szans na wygraną (rzut monetą jak to w polskim wymiarze niesprawiedliwości).
Jeśli sąsiad to ktoś empatyczny (nikłe szanse znając ludzi...) to może wspólnie udałoby się rozwiązać problem zatrudniając odpowiednich
@mirko_anonim: Rury wkute w ścianę
2) wygłuszenie ściany od waszej strony: warstwa wełny mineralnej, płyta gipsowa akustyczna. Niestety to już wchodzi jakiś koszt po waszej stronie
3) droga sądowa. Najmniej przyjemna.
Powiem tak, sytu głodnego nie zrozumie - ja przez takich stukających sąsiadów nad głową nabawiłem się nerwicy - skoki ciśnienia, skubanie włosów lub ataki paniki, gdy tylko
Na redditice był wpis gościa ktorego to spotkało i walczy z sąsiadami. Wziął rzeczoznawcę który policzył masę ściany i wyszło, że ich przeróbki obniżyły tą masę poniżej normy i będą musieli przywrócić stan poprzedni.
Warto spróbować jeśli planujecie zostać w tym mieszkaniu.
@Cudi3: xD
@Cudi3: tak może myśleć tylko ktoś na początku swojej drogi w poznawaniu tajników #patodeweloperka zanim, tak jak ja, przyjrzy się dokładnie każdemu #osiedledeweloperskie w #warszawa zbudowanym przez ostatnie lata i okaże się że ściany