Aktywne Wpisy

rales +315
#ralesnatinderze
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach

sosiwoczostkowe +12

Witam, mam chęci złożenia nowego komputera do codziennego użytku i grania w starsze gierki typu Minecraft/CS2, czasami w coś nowszego - jednak mam rozkminę dot. podzespołów. Wszystkie z tych podzespołów są całkowicie nowe i mam o wiele poniżej ceny rynkowej, co z tego można rozsądnego cenowo złożyć? Komputer na 2-3 lata.
Plyta główna: ASRock B650M-H/M.2 + / ASUS PRIME B650M-K (100PLN, ta sama cena obydwóch płyt głównych)
Procesor: Ryzen 7 9700X (250PLN) lub Ryzen 7 9800X3D (450PLN)
Karta graficzna: MSI RTX 5070 Ti SHADOW 3X OC (1650PLN) lub ASRock RX 9070 XT Steel Legend Dark (1000PLN)
Pamięc RAM: Lenovo 2x16GB DDR5 5600MHz (125PLN) lub Lenovo 2x32GB DDR5 5600MHz (175PLN)
Dysk SSD: Lexar 4TB M.2 NM790 (200PLN)
Chlodzenie CPU:
Asus Prime LC 360 ARGB (100PLN)
GIGABYTE Aorus WaterForce II 360 (100PLN)
Gigabyte Aorus Waterforce X 360 (100PLN)
Gigabyte Aorus WaterForce X II 360 (125PLN)
Zasilacz:
Chieftec Polaris 750W (PPS-750FC) (50PLN) lub
Cooler Master 750W (RS-750-AMAA-G1) (55PLN)
Obudowa: ASUS A21 Plus
Zawsze jeżeli coś jest tragicznego do potęgi to mogę dokupić xD
#pcmasterrace #podzespoly #pc #xkom #komputery
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Chłodzenie też można znaleźć lepsze lub taniej bardziej odpowiednie do zestawu.
Jak chcesz realna wycenę to napisz do mnie #dspc dspc.pl
te płyty nadają się ledwo tylko dla najsłabszych procków AMD z powodu gównianych VRMów.
Ogólnie chyba dalej najlepszą tanią płytą jest Asrock B650M-H/M.2 (bez plusa). Bardzo tanio też masz ASROCK B650 PG LIGHTNING.
Problem z Asrockiem jest taki, że częściej niż na płytach innych producentów padają procki z serii 9xxx (nikt nie wie dlaczego i
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta