Aktywne Wpisy

Famine +284
Sąd Okręgowy w Łodzi skazał Ewelinę R. na 3,5 roku bezwzględnego więzienia za brutalny atak na taksówkarza podczas kursu w styczniu 2026 roku.
**To właśnie ta sama kobieta, która po zdarzeniu wybiegła z auta i zaczęła krzyczeć do ludzi, że kierowca jest gwałcicielem, próbując odwrócić uwagę od własnego ataku.**
Według ustaleń sprawy, podczas jazdy wyciągnęła nóż, groziła 22-letniemu kierowcy, przystawiła mu ostrze do szyi, zabrała 20 zł i kazała zniszczyć telefony, by nie
**To właśnie ta sama kobieta, która po zdarzeniu wybiegła z auta i zaczęła krzyczeć do ludzi, że kierowca jest gwałcicielem, próbując odwrócić uwagę od własnego ataku.**
Według ustaleń sprawy, podczas jazdy wyciągnęła nóż, groziła 22-letniemu kierowcy, przystawiła mu ostrze do szyi, zabrała 20 zł i kazała zniszczyć telefony, by nie
źródło: temp_file1898322143865498141
Pobierz
Reck +25
rozumiem, że zamiast tego jest plan zrobić parking podziemny? czy wystarczy żeby konfitura wydarł ryja i popajacował i problem parkowania znika?
#konfitura #samochodoza #warszawa
#konfitura #samochodoza #warszawa
źródło: IMG_2293
Pobierz

Mirki z #ksiegowosc może ktoś z #biurorachunkowe - pomóżcie!
Jestem na JDG na ryczałcie 17%. Zbliża się koniec roku, więc myślę czy nie przejść na liniówkę - to tylko 2%, a koszty można rozliczyć.
Zarabiam średnio 33k PLN miesięcznie netto. Jak wpisuję to w kalkulatorach, to wychodzi:
- ryczałt: 24,6k,
- liniowy 23,9k
Miesięcznie mam z 3k kosztów: 2,1k to jest najem samochódu + jakieś serwisy, usługi itd.
Jak obliczam sobie w kalkulatorze moje koszty na liniówce dałyby mi 629 złotych oszczędności (PIT + składka zdrowotna). Czy to znaczy, że wystarczy że będę miał w roku jeszcze jakiś koszt, który da mi około 1k kosztu (80zł x 12), czyli coś kupię za 5k PLN i wyjdę 1:1?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ogólnie Twoje wyniki wyglądają nieprawidłowo ;)
ostatnio przyszły babki z prośbą o zamknięcie spółki bo im prawnik doradził xD spółka z vatem od początku dla weterynarzy.
widziałem nawet interpretację na zegarek z chrono żeby prawnik klientów za godzinę dokładnie rozliczał xD
@PanKapibara - fajnie, tylko to jest jakieś p--------o bawienie się w optymalizację przez fikcję. Na jedno wyjdzie, gdybym po prostu rozliczał się na 15% i tyle. Zakładam, że i tak US nie ma mocy, żeby to sprawdzić
@niegwynebleid - możesz rozwinąć? dlaczego
Albo jesteś na ryczałcie i nie myślisz o kombinowaniu, albo na liniowym i jednak konsumujesz więcej.
prawidłowe podejście.
Dobrego