Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Qurvinox +203
Dzisiaj o 5 obudził mnie smród dymu z papierosów. Sąsiad wyszedł sobie na balkon na dymka hehe
Lubisz dym? Pal sobie w domu, a nie smrodzisz wszystkim dookoła
Lubisz dym? Pal sobie w domu, a nie smrodzisz wszystkim dookoła

Skąd na wykopie przekonanie że dzieci to jakiś ogromny majątek? Na palcach jednej ręki bym policzył ile znam osób które dobrze zarabiają i mają dzieci. Cała reszta to okolice średniej krajowej, no i sporo samotnych matek. Co ciekawe bardzo dużo samotnych matek nawet po 2-3 dzieci widziałem na apkach randkowych a z zawodu to coś typu sklep odzieżowy, apteka czy jakaś inna biedarobota. Bo mam wrażenie, że ci co gadają o ogromnych kosztach dzieci to pewnie dla nich minimum to lekcje pianina, prywatna opiekunka do dzieci czy lekcje tenisa. I jak sobie teoretyzują w głowie ile trzeba wydać na perfekcyjne dziecko w idealnych warunkach co umie wszystko i wszystko ma z górnej półki to faktycznie wyjdzie dużo.
#dzieci #demografia #polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Ja osobiście nie znam żadnego miliardera, który ma dzieci. Ergo miliarderzy są bezpłodni. Od pewnego stanu konta plemniki po prostu umierają.
Raczej o noworodkach nie ma co pisać bo to majątek (pieluchy, ubrania, jedzenie, akcesoria, wózki, foteliki, szczepienia) ale później nie jest lepiej.
Każde głupie zajęcie dodatkowe w przedszkolu/szkole (a jednak warto żeby na takie chodziło), wyżywienie, opiekunka jak choruje a nie masz dziadków pod ręką, ubrania, sprzęty, meble.
Chcesz dzieci zabrać do kina, muzeum,sali zabaw? Sprawdz ile kosztują
@asique: Równie dobrze można powiedzieć, że da się tanio w Warszawie mieszkać. W mieszkaniu po babci ;)
Wielorazowe przy niemowlaku to też nieustanne pranie co koszty generuje i suszenie (jeśli masz automatyczną suszarkę). A o akcesoriach raczej chodziło mi o biteleczki, smoczki, elektryczne nianie, nosidełka, wózki, gryzaki, łóżka, pościele, prześcieradełka, pieluchy, maści, kremy itp itd. Niekończąca się lista
No bo jak sobie wybierają chada badboya bawidamka, na którego każda leci i każda myśli, że jest wyjątkowa przez co będzie akurat jej wierny, no to później zostają samotnymi matkami na które przegryw prawiczek musi płacić podatki.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
A i nie tak znowu dawno obydwoje straciliśmy prace i byliśmy bezrobotni, ja 4 miesiące,
@mirko_anonim: to ile masz dzieci. Jaki Twój dochód i ile na nie wydajesz? Ponadto bierz pod uwagę, że to już nie te czasy, że dziecko może tydzień się nie kąpać i chodzić w brudnych ubraniach po rodzeństwie, jak to było dawniej. Dawniej nikt by raczej na to nie zwrócił uwagi, dzisiaj rodzic może mieć problemy,