Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: wszystko mozesz, kwestia potrzebnego czasu, a po 30. zazwyczaj masz juz jakies obowiazki i zoobowiazania, dlatego to nie jest takie latwe jak majac 20. lat
  • Odpowiedz
@Cadfael:

zaczynają pracować dopiero przed 30tką, bo studia, dodatkowe kierunki, specjalizacje, jakieś inne gówna

Jak ktoś ma bogatych starych to sobie może nawet do 50tki dodatkowe kierunki robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pandemia i wojna okradła mnie i pewnie wieku z lat 90' z dynamiki rozwoju i akumulacji kapitału, ja stoję w miejscu pomimo dwóch awansów, straciłem też zdrowie i robotę na krótko i tak mam 29 lat gdy się wygrzebuje mimo że nie podejmowałem jakichś złych i nieracjonalnych decyzji. Po prostu w innych czasach, w innej sytuacji socjo-ekonomicznej bym zbierał owocu, a w obecnej to jedynie stabilizacja. Dlatego tak bardzo
  • Odpowiedz
Jeden z powtarzanych mitów to rady dla typów 30+ którzy chcą zmian w życiu że jeszcze mają czas - otóż nie.

@mirko_anonim: otóż tak.

Nie da się ot tak zacząć w tym wieku bo na pewne rzeczy jest już za późno, nie ma czasu, pieniędzy, głowa nie ta, inne możliwości i już po etapie gdzie można sobie pozwolić na naukę i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wzorowy-mirek-8: @kaminarii no to sluchaj daj taką radę. Ale we wpisie nie jest mowa o wyjściu z minimalnej tylko wyrwaniu się z klasy średniej.
Daj mi taką radę co mam robić zatem. Mieszkam z matką, mogę odłożyć kilka tys. miesięcznie i mam kupę wolnego czasu. Jakie rady żebym zrobił rewolucje w swoim życiu? Ale nie żaden kurs spawacza gdzie zarobisz 10k ale oczy do wymiany.... na studiowanie medycyny też za
  • Odpowiedz