✨️ Dlaczego Polacy tak intensywnie dyskutują o sprawach zagranicznych?Ⓘ #usa Dlaczego Polacy mają dziwną tendencje do zawziętego dyskutowania na tematy które ich nie dotyczą? Sytuacja z drugiego końca globu i już dla Polaków to powód do walki między sobą i tworzenia przeciwstawnych obozów. Ciekawi mnie czy na jakimś forum czeskim, słowackim czy litwewskim też jest ogólnonarodowa gorączka nt. rzeczy na drugim końcu świata. Założe się że nawet jakieś plemienne walki w Afryce mają w Polsce jakiś zagorzałych zwolenników i przeciwników xD
Wejdź sobie na dowolny sub danej narodowości na reddicie i zobaczysz że to zupełnie normalne. Ludzie lubią konflikty i kłócenie się kto ma rację, niezależnie od narodowości i niezależnie od tego jakiej sprawy to dotyczy
@mirko_anonim: co lepiej. Polacy bardzo lubią prowadzić dyskusje na temat Polskiej polityki, na którą podobnie jak na światową nie mają żadnego realnego wpływu, a emocjonują się przy tym że hej
@mirko_anonim: akurat Polaków jest w USA 10 milionów. Mnóstwo osób ma tam rodzinę, znajomych, Więc to normalne że skoro 1/4 kraju tam mieszka to się tym interesujesz.
Dlaczego Polacy mają dziwną tendencje do zawziętego dyskutowania na tematy które ich nie dotyczą?
Jest dużo powodów, żeby prowadzić dyskusje (zrozumienie świata, potrzeba wyrażenia emocji i opinii, ćwiczenie myślenia i argumentowania, zainteresowanie danym tematem - to takie pierwsze z brzegu, które mi przyszły do głowy).
kupcie jutro swoim różowym połówkom kwiaty, tak o bez okazji albo mamie czy babci, jak nie macie niby kilka badyli a robią humor na cały dzień i za każdym razem jak na nie spojrzy mówię to ja, random z internetu
#usa
Dlaczego Polacy mają dziwną tendencje do zawziętego dyskutowania na tematy które ich nie dotyczą? Sytuacja z drugiego końca globu i już dla Polaków to powód do walki między sobą i tworzenia przeciwstawnych obozów. Ciekawi mnie czy na jakimś forum czeskim, słowackim czy litwewskim też jest ogólnonarodowa gorączka nt. rzeczy na drugim końcu świata. Założe się że nawet jakieś plemienne walki w Afryce mają w Polsce jakiś zagorzałych zwolenników i przeciwników xD
#polska #polak #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Mnóstwo osób ma tam rodzinę, znajomych,
Więc to normalne że skoro 1/4 kraju tam mieszka to się tym interesujesz.
Jest dużo powodów, żeby prowadzić dyskusje (zrozumienie świata, potrzeba wyrażenia emocji i opinii, ćwiczenie myślenia i argumentowania, zainteresowanie danym tematem - to takie pierwsze z brzegu, które mi przyszły do głowy).