Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: obnizyc oczekiwania, bo pewnie sie oderwales jak 90% malolatow w IT. Magiczna reka rynku. Ty chcesz wiecej, ale to co robisz to osiol po kursie robi, wiec za co maja Ci tyle placic? Co miesiac na rynek wchodzi tysiace osob, to wiadomo, ze ta elita co nazywa siebie ninja i inne smiechowe okreslenia jak dla dzieci nie odnajdzie sie na rynku dla doroslych. Skonczylo sie placenia za fakt posiadania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli chcesz stabilności, to wejście w IT to był błąd i teraz ponosisz tego konsekwencje. Ta branża to po*ebany roller coaster. Najlepsze co możesz zrobić to jak najszybsze wyjście z tej branży. Zastanów się nad powrotem do starego zawodu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "na sam dojazd wydałbym więcej niż zarobiłbym" " pracowałem jako elektryk ... nie dać się tak poniżać" "dobre pieniądze" "nie zależy mi na byle pracy" "jestem przed 30 i odczuwam duża presję" "o związkach nie wspomnę bo to nie dla mnie".

Najpierw to zejdź na ziemię, przestań słuchac hip hopu o bogactwie przeglądać jakiś instagramów. Presję wrzucasz sobie sam bo każdy ma twoje życie w dupie, a tych dla
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @P-v-E: Moje oczekiwania się zaczynają od 7k zł netto, przy pracy hybrydowej max 1dzień w wawie (2h dojazd w jedną stronę), lub stacjo w moim mieście. Im więcej dni w biurze tym chciałbym więcej, ale bez przesady. To stawka dla stabilnej firmy, dla kontraktorni / januszexów podnoszę do 10k. Nie oszukujmy się, to nie są duże pieniądze. Zarabiałem czasami więcej 8 lat temu.

@ly000
  • Odpowiedz
Też miałeś takie problemy, lub ktoś z twojego otoczenia?

@mirko_anonim: panie, ja i wszyscy z mojego otoczenia mamy takie problemy. patrząc po kolegach, średnio zmieniamy firmę co 1.5 roku. szukanie pracy wygląda w taki sposób, że wysyłasz CV na wszystkie ogłoszenia które jakkolwiek pasują do twojego profilu przez pół roku, w sumie kilkaset CV wysłanych, kilkadziesiąt rozmów odbytych i i za którymś razem może się uda i dołączysz do jakiegoś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim odezwij się do znajomych z info że szukasz pracy. Zapewne masz jakąś sieć kontaktów powiedzmy na linkedin? Obecnie bez polecenia to ciężko się gdzieś wbić za sensowną stawkę.
  • Odpowiedz