Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Mama wynajmuje mieszkanie w wieku 59 lat bez perspektyw na swoje a ojciec swoje komunalne ma zadłużone. Ojciec przepił to co było a matka została bez niczego, długi i trudny temat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tylko, że jaki jest deal z tego, że dostaniesz mieszkanie po śmierci rodziców? Średnio będziesz w wieku 50+, a tak na prawdę największa potrzeba jest w wieku >25+, czyli wtedy kiedy wchodzisz na rynek pracy, zakładasz rodzice, a często zarabiasz psie pieniądze.
Ani ja, ani nikt z moich znajomych, nie dostał mieszkania od rodziców, rocznik 90", jak już to +/- 50-100 tys. na wkład własny (o ile cokolwiek), niektórym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
czujny-przewodnik-91: U mnie odkładali na książeczkę mieszkaniową pko, ale po 20 latach były to grosze, więc trzeba było i tak brać kredyt na małe mieszkanie (dwa pokoje, mieszkamy tylko ja i mąż).
Nic nie dostałam od żadnych dziadków, ciotek, mój mąż tak samo. Choć pochodzę z miasta wojewódzkiego to nie dostałam kompletnie nic. Dlatego nie zdecydowałam się na dzieci, bo to bezsensu, nie będę dalej przekazywać biedy.
Jestem zdania, żeby dzieci
  • Odpowiedz