Aktywne Wpisy

jmuhha +253
Wakacje 2005 jedziesz z rodzicami nad morze. Polska już w Unii, Małysz nadal zwycięża a Kubica zdobywa pole position w Kanadzie. Masz 10 lat i całe życie przed sobą 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000028528
Pobierz
rebelyell +213
źródło: 1000012290
Pobierz

Jestem zainteresowany kupnem nieruchomości, która jest sprzedawana przez pośrednika (umowa na wyłączność, prowizja płacona przez sprzedającego). Jesteśmy na etapie rozmów o cenie. Posrednik dość usilnie sugeruje (niby jako radę) żebym znalazł jakiegoś inspektora, który wykona przegląd budynku i na podstawie mankamentów w raporcie będzie mógł przekonać sprzedającego do obniżki ceny. Oczywiście w jego interesie jest z jednej strony doprowadzenie do zawarcia transakcji, bo tylko wtedy zarobi, jednak z drugiej strony też na pewno zależy mu na ja najwyższej kwocie transakcji. Ma wrażenie, że chce żebym zainwestował pieniądze w inspektora, po to aby ciężej mi było odstąpić od transakcji, ponieważ wydam już te 1,5 tysiąca i będę miał wtedy większy przymus w głowie do finalizacji. Co o tym sądzicie? Czy spotkaliście sie z czymś takim? #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Jak wygląda rynek?
Coś w stylu „dobra 4k panu obniżę to ostateczna cena” czy np. targujesz się o 25-35 tysięcy?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
To tak jakbyś auto kupował bez zaglądania pod maskę xD
Poza tym jak wydasz 1,5k (raczej mniej) i okaże się, że nieruch nie warty ceny to zaoszczędziłeś sporo więcej