Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Jak poradzić sobie z kryzysem w związku? Ⓘ
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki

PierdekAlonso +245
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy jest tutaj jakiś kulturoznawca lub socjolog na bliski wschód? Generalnie fascynuje mnie #izrael pod kątem młodych ludzi i ich stylu życia. Wzięło się to z tego, że zacząłem sprawdzać różne uniwersytety i co robią młodzi po analogicznych kierunkach do mojego i zacząłem sprawdzać profile na linkedin, instagram różnych ludzi z Izraela (nie ortodoksów). Wnioski mam takie:
- każdy robi jakieś fajne kariery (głównie IT, fintech, itp.)
- każdy nadwzwyczajnie dba o siebie (obstawiam że to styl życia ale też pokłosie służby wojskowej)
- służba wojskowa jest tam cool i widzę że sporo ekip przyjaciół poznało się w wojsku (co widać po wspólnych zdj sprzed lat)
- na prawdę sporo ładnych kobiet i też mega wysportowanych a rodzina/posiadanie dzieci jest uznawane za cool
- sporo czasu spędzają z rodziną (u nas niekoniecznie xd) i ze znajomymi (u nas zależy, po 30-stce już chyba nie)
- sporo osób robi w wolnym czasie na prawdę fajne rzeczy, albo jakiś side hustle ale generalnie ciekawe hobby mają
- mam wrażenie że bardziej sobie pomagają i są bardziej mili dla siebie w relacjach. Nawet mężczyźni dostają sporo komplementów w komentarzach od innych (u nas tak nie ma xd). Albo jakieś relacje z imprez plenerowych to widać że nawet jak się nie znają to są mili dla siebie i łatwo o kontakt a nie że rywalizacja czy wojna płci.
#swiat #bliskiwschod #kultura #zycie #zydzi #telawiw #hebrajski #judaizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
📒 Notatka moderatora: Żyd kręci korbą z anonima xD
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt