A teraz sprobuj poszukać pracy. Kiedys dostawałem kilka lub kilkanaście ofert tygodniowo. Obecnie na looking for work to 3 oferty miesięcznie ze stawka 50-70% moich starych zarobków.
@Rudz1elec: Mojego też nie podważa. W Polsce jest bardzo duża grupa ludzi pracująca w IT za potężne (z punktu widzenia mediany) pieniądze. To zwykle oni stanowią "new money".
To, że masz propozycję 28k B2B zamiast 40k naprawdę niewiele zmienia w tej rozmowie.
@Rudz1elec: Argumenty odnośnie czego? Trochę nie rozumiem, z czym dokładnie polemizujesz. Piszesz mi coś zupełnie niestotnego z punktu widzenia wypowiedzi, od której zacząłeś dyskusję.
Ja: Polacy mają dużo pieniędzy, bo pracują w IT. Ty: Ale nie mam ofert i mam 70% mniej.
... no i co z tego, że masz 70% mniej, a pracy szukasz pół roku zamiast dwóch tygodni? W praktyce branża IT nadal zarabia krotność mediany, więc to tam należy szukać
@mirko_anonim: No bo to kwestia tego, że pewnie oceniasz to przez pryzmat miasta top5-top10. Ogólnie w Polsce zarabia się średnio a w takim Krakowie (gdzie są najwyższe wynagrodzenia) jak doliczysz sobie IT i lekarzy na B2B to wychodzi Ci, że środkowy krakowiak zarabia 10k na rękę. Rozumiesz, 500k ludzi w malutkim mieście którzy mogą sobie pozwolić na cotygodniowe drogie wyjścia, nowe auta na leasing i nowe iPhony. To oczywiste, że
Wygrali przetarg, dostali w spadku mieszkanie i je sprzedali, wzięli kredyt (mi ostatnio Revolut proponował 200k), nie mają kredytu i dzieci=odkładają kupę siana
#latwogang Ale tak bez jaj - na c--j takie dziady kamerują tego łatwoganga? Przecież to nie ma sensu jak kamerowanie fajerwerków na sylwestra albo koncertu komórką - i tak się potem tego nie ogląda.
@mirko_anonim: pracują w IT
źródło: obraz
PobierzA teraz sprobuj poszukać pracy.
Kiedys dostawałem kilka lub kilkanaście ofert tygodniowo.
Obecnie na looking for work to 3 oferty miesięcznie ze stawka 50-70% moich starych zarobków.
Możesz mieć gorzej niż miałeś, ale nadal masz wybitnie
Pracy jest o wiele mniej I za niższe stawki.
To, że masz propozycję 28k B2B zamiast 40k naprawdę niewiele zmienia w tej rozmowie.
Próbujesz podważyć moje argumenty wiec rownie dobrze możesz gadać o pogodzie, bo maja taka sama wartość.
Skąd liczba 28k? Przecież mówiłeś o 2 medianach
Ja: Polacy mają dużo pieniędzy, bo pracują w IT.
Ty: Ale nie mam ofert i mam 70% mniej.
... no i co z tego, że masz 70% mniej, a pracy szukasz pół roku zamiast dwóch tygodni? W praktyce branża IT nadal zarabia krotność mediany, więc to tam należy szukać
I nie wołaj mnie, czarnolisto
@mirko_anonim: kto tak gada? chyba te programisty 15k z wykopu xd
Wygrali przetarg, dostali w spadku mieszkanie i je sprzedali, wzięli kredyt (mi ostatnio Revolut proponował 200k), nie mają kredytu i dzieci=odkładają kupę siana