Wpis z mikrobloga

✨️ Frustracja w związku - czy to normalne?
Mam w bliskiej rodzinie młode małżeństwo i na podstawie obserwacji ich jestem w stanie zrozumieć też drugą stronę i niechęć kobiet do beciaków.

Chłop w tym związku nie wie nic.
On nie potrafi wyrazić swojego zdania.
Na jaki kolor pomalujemy ściany? Na jaki ty byś chciał? Nie wiem.
Która zmywarkę kupić? A czy B? Nie wiem.
Jakie auto kupimy? Nie wiem.
Na impreze bierzemy wódkę A czy B czy może wino? Nie wiem.
Od codziennych zakupów przez ważne życiowe decyzje. Nie wiem.
xD

Cieżko się dziwić kobiecie, że z czasem narastwa w niej frustracja, zmęczenie i poczucie ze właściwie ze wszystkim jest sama, a mąż to kolejne duże dziecko.

#blackpill
#zwiazki
#logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to co opisujesz rzadko występuje w praktyce. wiekszość facetów wchodząc w zwiazek ma jakiś stopień sprawczości, ale kobiety swoimi zachowaniami ich powoli kastrują. zwykle idzie to dwoma ścieżkami:

- baba męczy chłopa pytaniami o pierdoły, a chłop wchodząc w związek naturalnie oddaje mało istotne tematy (najczęściej rzeczy z domeny kobiet) kobiecie. dlatego jak baba pyta jakiego koloru kubek powinniśmy kupić to facet na ogół ma chęć odpowiedzieć: nie wiem/obojętnie/jak chcesz.
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: wlasnie nie rozumiem troche OPa. dla typowego faceta to powaznie moze nie miec znaczenie czy wymaluja pokoj na zielony czy jasnozielony, albo jaka wódkę kupią. To decyzja, która podjalby ad-hoc stojac przy szafie z wódkami w markecie. Tak samo jaka zmywarke kupic tez bym z miejsca nie odpowiedzial bo to trzeba juz usiasc na spokojnie. No, ale jak pisales nie rozumieja tego i potem masz w necie jeki o
  • Odpowiedz
(co z kolei jest napędzane przez brak szacunku do partnera o niskiej wartości

@czescmampytanie: najczesciej tak, ale mozliwe tez, ze z powodu kompleksów i leku przed przuceniem bedzie te same metody stosowac wobec Oskarka, ktory realnie ja kreci. Potem klsaycznie jak on sie zacznie uginac to go zostawi XD
  • Odpowiedz
najczesciej tak, ale mozliwe tez, ze z powodu kompleksów i leku przed przuceniem bedzie te same metody stosowac wobec Oskarka, ktory realnie ja kreci

@Eugeniusz_Zua: pewnie ta. ogólnie temat się tak przeplata ze wszystkim że ciężko go składnie opisać w jednym poście żeby czegoś nie pominąć. najważniejsze jest to aby facet zdawał sobie sprawę z tych mechanizmów i reagował odpowiednio, a nie dawał wciskać sobie winę albo frustrację.
  • Odpowiedz
- baba męczy chłopa pytaniami o pierdoły, a chłop wchodząc w związek naturalnie oddaje mało istotne tematy (najczęściej rzeczy z domeny kobiet) kobiecie. dlatego jak baba pyta jakiego koloru kubek powinniśmy kupić to facet na ogół ma chęć odpowiedzieć: nie wiem/obojętnie/jak chcesz. dla niego zastanawianie się nad tym i późniejsze przeciąganie się racją nie jest warte poświęconej energii bo po prostu ma ważniejsze rzeczy na głowie. niestety kobiety nie potrafią tego zrozumieć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-teoretyk-59: A ja znam mnóstwo przypadków gdzie kobiety to takie osoby pasujące do rysopisów które latają na wykopie, praktycznie większość kobiet które znam działają tylko dlatego że je "wkręcono" i pozwalano na zbyt wiele, non stop z ich działań powstają problemy i teraz można tylko współczuć chłopom z którymi są albo ich dziećmi które "wychowują".
I co można z tego wywnioskować?
Otóż wniosek jest taki że to kobiety mają ogromny wpływ
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-mędrzec-79: Cieżko stwierdzić po twojej historii, gdzie leży pies pogrzebany.

Albo laska jest tak absorbująca przestrzeń w związku, że facet przeszedł w tryb wyebane i pyka se już dawno inną na boku.
Albo jest tak bardzo bezstresowo wychowany przez rodziców, że mama robiła w tym domu wszystko: od malowania obrazków na plastykę po składanie pierwszego CV xd
  • Odpowiedz
Mam w bliskiej rodzinie młode małżeństwo i na podstawie obserwacji ich jestem w stanie zrozumieć też drugą stronę i niechęć kobiet do beciaków.

@mirko_anonim: większość kobiet kastruje swoich facetów lub nie daje im szansy sprawczości. Mało która kobieta próbuje nakręcić męskość u swojego faceta. Moja to robi, większość nie. Za to przywalają się o pierdoły i to w taki sposób, że wychowany na miłego faceta, typ nie wie co ma
  • Odpowiedz