Aktywne Wpisy

turbo7 +170
Hot dog za 16 zł, ale s-----l pyszny był
źródło: 20251212_142545
Pobierz
nicspecjalnego +498
Ktoś powinien wreszcie wziąć się za konkursy organizowane dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, zanim dojdzie do prawdziwego nieszczęścia.
Otóż jakiś czas temu, mój syn wrócił z przedszkola z informacją, że zbliża się kolejna edycja konkursu ekologicznego na rysunek lub instalację o tematyce eko. Młody jest naprawdę uzdolniony plastycznie i ma świetne pomysły, ale poprosił o drobne wsparcie w składaniu i klejeniu projektu elektrowni wodnej. Siedzieliśmy na tym dwa wieczory i
Otóż jakiś czas temu, mój syn wrócił z przedszkola z informacją, że zbliża się kolejna edycja konkursu ekologicznego na rysunek lub instalację o tematyce eko. Młody jest naprawdę uzdolniony plastycznie i ma świetne pomysły, ale poprosił o drobne wsparcie w składaniu i klejeniu projektu elektrowni wodnej. Siedzieliśmy na tym dwa wieczory i

Brakuje mi sił do ojca. Ojciec jest alkoholikiem, pije stale, przewlekle, ma 72 lata. Nie awanturuje się, nigdy nie było interwencji policji. Jedynie co to zagraża sobie, swojemu życiu tym piciem. Był 4 lata temu w szpitalu psychiatrycznym- zespół odstawienny alkoholu. Wiadomo, nawodnili go i odstawili do domu. Mają takich pełno na oddziale. Pani przełożona szpitalu, nie chciała nawet z nami rozmawiać. Chcieliśmy porozmawiać o wszywce, o terapii. Powiedziała krótko- nie nadaje się, zabierajcie go w tym momencie, opiekujecie się nim.
Ma emeryturę 4200 zł, listonosz mu przynosi. My przyjeżdżam po 4/5 dniach i nie ma już 1000 zł. Rachunki nie opłacone, lodówka pusta. Nic nie mówi, nie ma z nim żadnej konstruktywnej rozmowy. Potrafi siedzieć na łóżku i się patrzyć tępo przed siebie, często tak ma. Mówisz do niego, a on jedyne jakie słowa to: "przepraszam, więcej nie bede pił". Czasami w ogóle nie wstaje z łóżka, przekręca się na bok i cisza.
Byliśmy w gminnym ośrodku uzależnień od alkoholu czy jakoś tak. Wysłali mu 6 zaproszeń na terapię. Nie przyszedł, nie chciał. Po rozmowie z gminą powiedzieli że nic nie mogą zrobić, jak on nie chce. Mogą do skutku wysłać zaproszenia.
Byliśmy w Mops. Dps kosztuje i musi się zgodzić. Jakby się go cudem wsadziło do Dps, będę dopłacać 3000 zł do interesu.
Opiekunka 500 zł z Mopsu- 4/5 wizyt w miesiącu do 2h.
Pani z MOPSu powiedziała ogólnie, że zapewnie on się nudzi, trzeba mu zajęcie znaleźć, posiedzieć z nim, dziękuję do widzenia.
Ojcu czasami z nudów odwala, już dwa razy zalał sąsiadów. Raz spłuczka się zacięła i leciała woda, nikomu nic nie powiedział, nawet mi przez telefon że coś się dzieje. Raz rura zamarzła nieszczęśliwie i też nic nie powiedział, że podnosi się woda w brodziku i zalewa łazienkę.
Mieszkam od niego 150 km, przyjeżdżam raz w miesiącu,dla sąsiadów bo tak mi ich szkoda. Na całym korytarzu od mieszkania ojca wali moczem, gorzała, gownm
Raz w miesiącu ma gruntowne sprzątane mieszkanie ale co z tego jak on o to nie dba kompletnie, często śmieci nie wyrzuca, ma gdzieś normalnie wszystko. Nie wiem czy to się nadaje żeby wzywać policję bo on się nie awanturuje, tak jak pisałem tylko siedzi tępo w mieszkaniu.
W Mops jeszcze kazali spróbować zaprowadzić go do lekarza, tyle że on nie chce, odmawia. Często biorę urlop wypoczynkowy na niego, żeby pojechać i z nim posiedzieć w ciszy i smrodzie. Szkoda gadać.
Nawet jak nie będę przyjeżdżać to i tak po latach dostanę wezwanie od miasta o opłacenie d psu i wszystkiego, bo dobrze wiecie że ściągają z rodzin pieniądze, a mnie nie stać żeby 3000 zł dopłacać
#rodzina #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
A jak nie słucha dowódcy to po gębie.
Oczywiście zero papierosów, alkoholu,
Potrzymać takich z 6 miesięcy. Styranych, codziennie aktywności fizyczne i zadania taktyczne,
Ale to dla takich 30-60latkow z nimi jeszcze można było by coś zrobić,
Twój ojciec już za Stary jest