Aktywne Wpisy

trebeter +154
#trzecieoko serio?

Zawod_Inwestor +89
#gielda Tak sobie czytam różne badania z przeszłości i teraźniejszości dotyczące czynników, dzięki którym teoretycznie można próbować w długim terminie pobić S&P500 czy nawet Nasdaq100 i metaanaliza tych badań doprowadziła mnie do przełomowego odkrycia: kup se etfa to znormalniejesz. Niestety dzisiaj już absolutnie nie jest prawdą twierdzenie, że "ETFy są dla przeciętniaków", bo mamy dostępne tanie fundusze skoncentrowane na najbardziej quality sektorach jak np. nasdaq100.
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
źródło: obraz
Pobierz

Za miesiąc kończę 25 lat. Mieszkam z ojcem i siostrą w powiatowym mieście ok. 100km od Warszawy na wschód. Pracuje zdalnie i zarabiam 12-13k miesięcznie. Z wyglądu daję sobie solidne 6.5/10. W czasie wolnym siłownia, basen, bieganie. Mimo to ciężko mi kogoś poznać. W związku byłem raz, ale jakoś tak czułem wówczas, że nie dorosłem do takiego przedsięwzięcia, więc rozstaliśmy się po jakichś 5 miesiącach, a od 5 lat jestem singlem. Chciałbym serio kogoś poznać, ale czuję że odbijam się od ściany. Aplikacje randkowe działają średnio na jeża - mam może 2-3 nowe pary dziennie, ale gdy sytuacja się rozkręca to ja z kolei się nakręcam, być może lekko przytłaczając poznawaną osobę swoją osobą. Ma to związek z ADHD - diagnozą, którą dostałem 3 lata temu.
Próbuje też zagadywać w realu - w pubach, na siłowni, nawet gdzieś w sklepie i o ile potrafię utrzymać rozmowę przez co najmniej kwadrans, to później najczęściej kończy się to informacją zwrotną, najczęściej w postaci „mam chłopaka”. Wczesniej miałem różne perypetie życiowe, brak stałego miejsca zaczepienia, dopiero od jakiegoś roku buduje stabilność, w czym pomaga mi dobrze płatna praca. Co realnie mogę zrobić? Czy zaryzykować i przebrać się do Warszawy i po prostu tam próbować? #milosc #porady #zycie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt