Aktywne Wpisy

lewyx +16
Ey ja nawet nie rozumiem bolu d--y o to ze jezeli faktycznie nic nie da ten lek. To co z trgo? Nikt Wam nie kaze wplacac. Nikt wam tego z portfela nie zabiera. Nie jest to oplacane z podatkow.
O co ten bol d--y?
Rodzic kocha swoje dziecko. I jezeli moze uratowac zycie swojego dziecka to po prostu to robi i walczy do ostatniej mozliwej szansy. I o to w tym wszystkim chodzi. O
O co ten bol d--y?
Rodzic kocha swoje dziecko. I jezeli moze uratowac zycie swojego dziecka to po prostu to robi i walczy do ostatniej mozliwej szansy. I o to w tym wszystkim chodzi. O

Maupicjusz_Jerry +54

Piszę z anonima bo nie mam konta.
Jeżeli chodzi o argumenty psuchofanow konfitury i samochodozy (xd ze coś takiego istnieje). To chciałem was uświadomić że w Polsce można legalnie parkować na chodniku oczywiście zgodnie z przepisami zostawiając odpowiednio miejsca dla pieszych etc. Gwarantuję wam że zazwyczaj są to dokładnie te same chodniki, robione w ten sam sposób jak te których tak bronicie przed wjeżdżających na nie jednym kołem kierowców ominąć przeszkodę na drodze. Także wasz argument o tym że infrastruktura się niszczy jest po prostu głupi bo równie dobrze moglibyście walczyć o całkowita zmianę przepisów żeby nigdzie nie można było parkować nawet jednym kołem ma chodniku no ale z tego nie będzie wyświetleń i trzepania kapucyna przed monitorem do jakiegoś ulomka z yt
Drugi argument o tym jakie to niebezpieczne i ile to osób nie ginie na chodnikach rocznie (10?) to chciałem wam wyjaśnić że te osoby zazwyczaj giną w wypadkach gdy samochód z dużą prędkością, wjezdza na chodnik (często pijany kierowca lub nadmierna prędkość) i zabija ludzi. Nie jakiś Pan Mietek jadący 5km na godzinę, wjeżdżający jednym na chodnik.
Piesi bardzo często są w miejscach gdzie kierowcy manewrują, parkingi etc ludzie tam jednak nie giną. Nie wykluczam że gdzieś kiedyś mógł zdarzyc się jednostkowo przypadek ale na pewno nie jest to kilka czy kilkanaście osób rocznie.
#samochodoza #konfitura #polskiedrogi #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: pod warunkiem ze nie masz suva powyżej 2,5 tony dmc
Rok 2024, 321 wypadków na chodnikach, 10 zabitych, 321 rannych. Nie ma podziału przyczyn wypadków na to czy pieszy był na chodniku czy na przejściu dla pieszych, ale te twoje "samochód z dużą prędkością, wjezdza na chodnik" to w sumie dla obu sytuacji 102 zdarzenia - czyli mniej niż połowa samych wypadków na chodniku.
źródło: 1000019247
Pobierz@mirko_anonim: podaj nr normy wskazujące na dopuszczalne obciążenia chodników
@typ53B: i jakie są dopuszczalne obciążenia chodników?
źródło: image
PobierzOdnosząc się do tego, że ludzie chcą parkingów, ale że to kosztuje, dlaczego nie wprowadzić opłat od korzystania z chodnika i DDR? Ja i bardzo wielu ludzi nie potrzebuje tego
Chodnik z mojego zdjęcia wyżej ma szerokość 4,5 płyty 35cm, czyli łącznie 1,575m + krawężnik, więc auto mając zostawić 1,5m nie powinno po prostu wjeżdżać na ten chodnik i go niszczyć. Oczywiście stoi znak, zakaz postoju dokładnie, ale kierowcy bezmózgowcy nie są w stanie stanąć na jedni, ZAWSZE trzeba wjechać na choćby krawężnik.
Zarzuć jakiś przykład jak walczą
źródło: image
Pobierz- Niszczenie infrastruktury to fakt nie raz pokazywany na filmach, tutaj nie ma z czyn dyskutować.
- Mało który kierowca zwraca uwagę aby zachować wymaganą minimalną szerokość.
- ile ginie? nawet jedna osoba wystarczy, jak jedna osoba to mało i do zniesienia, to skocz z mostu, zobacz, przekonaj się, że jak padnie na Ciebie, to już ma znaczenie.
A w zeszłym miesiącu, pod kołami zginęło dziecko,