Aktywne Wpisy

Teuvo +231
ile jeszcze wtyczek do przeglądarki potrzeba żeby normalnie można było z youtube korzystać
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien

EpicSlavsquat +80
źródło: 1000077284
Pobierz

1. Czy jeśli rząd wprowadzi weryfikację wieku jako rzecz konieczną do korzystania z popularnych stron internetowych (pojawiają się artykuły o tym w różnych portalach), a mój telefon jest oparty na Ubuntu Touch i nie chcę zmieniać telefonu ani systemu, zmieni się coś w moim życiu, będę miał jakieś problemy? Bo moja interpretacja jest taka, że każda ze stron tym objęta będzie traktowała mnie jak "dziecko" i blokowała możliwość logowania itd.
2. Osobiście uważam, że nie powinniśmy "ograniczać dzieciom internetu" (gdzie "dzieckiem" podobno będzie też każdy kto nie ma mObywatela, czyli m.in. wszyscy niekorzystający z iOS lub oficjalnego Androida), że internet nie jest "jak a-----l" i przede wszystkim że możliwość korzystania z systemów innych niż iOS i oficjalny Android jest ważniejsza od "bezpieczeństwa dzieci" tzn. chronienia ich przed urojonymi zagrożeniami jak "uzależnienie od portali internetowych". Czy jest to w jakiś sposób nienormalne? Dlaczego np. na jednym z serwerów na Discordzie, na którym do tej pory bardzo lubiłem przebywać, za taką opinię nazwano mnie "skrajnie prawicowym" i wyrzucono?
Według ludzi stamtąd ten mechanizm "zero knowledge proof" wymagający Androida lub iPhone'a z mObywatelem jest arcydziełem, jest w pełni zgodny z nauką, a każde inne rozwiązanie (w tym pozostawienie aktualnego stanu, niewprowadzanie głupich zmian), przy którym nie trzeba używać tych systemów to totalne antynaukowe zło, a poza tym "liczy się zadowolenie ogółu, a nie każdego indywidualnie" i ja jestem "outlierem" i totalnym śmieciem do wykluczenia z internetu, przez to że odmawiam korzystania z jednego z dwóch głównych systemów.
Co myślicie o tym?
#ubuntu #linux #polityka #internet
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: na szybko dodam, bo nie mam zbytnio czasu sie rozwodzic, ze masa ciekawych dyskusji jest na listach mailingowych różnych OSow - polecam sobie poczytać
@CebulowyKrul: https://www.ubuntu-touch.io/
1. eliminacja botów i farm trolli.
2. jak internet bedzie ostro ocenzurowany to wszyscy będą wiedzieli że narracja jest rzadowa i nie będą się łapać na "wyłomcz TV włomcz myślenie"
3. eliminacja z socjal mediów nieporządanych neetów siedzących na necie 24/7 co się boją, że ich spasły tyłek jest wart dla służb do śledzenia.
Ja tu widzę same plusy.