Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z genetycznym przeznaczeniem?
Jak pogodzić się z tym że geny decydują o naszym życiu już w momencie narodzin i co byśmy nie zrobili to nasz los jest już zapieczętowany? Nie znam swoich przodków ale na 100% to musiało być prymitywne chłopstwo. Co bym nie zrobił w kierunku wychodzenia z #przegryw to zawsze wracam do poprzednich nawyków tak jakby całe ciało się broniło przed zmianą. Mogę zrobić rewolucje w swoim życiu, kupić najdroższe kursy, wyjechać na koniec świata a i tak po jakimś czasie chwilowy zapał gaśnie i wracam do starych nawyków gdzie doomscrolluje, przeglądam social media, pije alko i tylko w myślach osiągam wiele. Ile to już lat obiecuje sobie zmianę, mam ambicję, nawet wyobrażam sobie siebie w lepszym miejscu a i tak w pewnym momencie wracam do ulubionego marnowania czasu, szybkiej dopaminy z internetu, chlanie i tanie żarcie....

#przegrywpo30tce #blackpill #praca #wychodzimyzprzegrywu #redpill #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Każdy ma inne geny i inne doświadczenia. Nie ma jednej rady, która zmieni twoje życie o 180 stopni. Nikt na swiecie nie da ci odpowiedzi. Oprócz spędzania czasu w Natura. jak każdy nasz przodek, nie ma nic i nigdy nie będzie. Albo zmieniasz środowisko na Natura. i dostajesz odpowiedź od biologii albo its over i będzie jakieś cope dla goja wymyślał scrolling, podroze, kursy. Mój dziadek nic z tych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Polecam zapoznać się z epigenetyką, która mówi, że same geny to jeszcze nie wszystko, a liczy się ich ekspresja, a na tą wpływają warunki środowiskowe, na które mamy pewien wpływ, wiadomo że nie całkowicie.
  • Odpowiedz