Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego w dorosłości brakuje radości?
Jak to jest że w dorosłości nic nas nie cieszy? Nie miałem jakiegoś szczęśliwego dzieciństwa, bieda itp. ale potrafiłem np jarać się gierką ze słabą grafiką i być wciągnięty na cały dzień albo jakieś zaangażowanie w tworzenie modów do gierki czy OTS do tibii. Tak samo znalazłem jakieś przedmioty w domu to już wyobraźnia działała i tworzyłem sobie jakiś świat czy udawałem postacie z filmów.
A teraz? Wracam do tych gier i pustka. Ba, mogę nawet mieć najlepsze gierki, najlepszy sprzęt ale jakieś to wszystko nie wiem. Mogę jechać w najpiękniejsze zakątki świata ale nie czuje tego do końca. Mało co nowego zaczynam, nawet nie wiem czy mam jakiekolwiek hobby bo nic mi się nie chce robić, do niczego mnie nie ciągnie. Czemu tak się stało i trwa od lat?

#depresja #przegrywpo30tce #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego w dorosłości brakuje radości? Ⓘ
Jak to jest że w dorosłośc...

źródło: o-czym-marzysz-o-tym-zeby-spotkac-sie-z-kumplami-to-idz-tam-juz-nie-da-sie-pojsc-dziecinstwo

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to proste bedac mlody wierzysz ze ten swiat i ludzie sa fajni jestes pozytywny jescze rutyna cie nie zjadla w doroslosci zdajesz sprawe jakie zycie i ludzie sa beznadziejni do tego ruryna cie zjada
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mam bardzo podobnie. Biedne dzieciństwo spędzone na marzeniach lepszym jutrze, fantazjach o grach (komputerowych, karcianych czy planszowych) które widziało się u bogatszych kolegów, czy posiadaniu własnego peceta. Czyjś śmieć był często moim skarbem, jak ten cholerny Cd-action #1 który moj bogaty sąsiad podarł na moich oczach, bo chciał tylko płytę.
Teraz stać mnie na dużo, latam po świecie, a jednak nie ma tej intensywności, radości i głodu jak kiedyś.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w dzieciństwie jarasz się bo odkrywasz świat + masz dużo energii. Ale to nie tylko u ludzi. Wez sobie zobacz np małego kotka jak zapiernicza za kawałkiem sznurka. Za rok czy dwa będzie miał na niego wyrąbane.
  • Odpowiedz
@Agrimar: generalnie tak ale z wiekiem tych nowych doświadczeń jest coraz mniej a jak działają to bardziej skrajne. To też zależy indywidualnie od człowieka, ale teraz wszyscy mamy mózg wypalony social mediami co też pogłębia nudę i depresyjność.
  • Odpowiedz
@tubkas12: to jak ludzie wytrzymuja zycie? Przeciez wiekszosc przecietnych ludzi robi to samo az do smierci czasem jakieś wakacje . Chyba ze kazdy ma dosyc ale zakłada maski albo ucieka w uzywki
  • Odpowiedz
Jak to jest że w dorosłości nic nas nie cieszy?

@mirko_anonim: Pisz za siebie, mnie cieszy wiele rzeczy i potrafię znaleźć radość nawet w pierdołach. Może masz depresję albo coś podobnego? Chociaż widzę, że dałeś taki tag, więc jeśli jesteś chory, to to jest chyba normalne, że nic Ci się nie chce.
  • Odpowiedz