Wpis z mikrobloga

✨️ Niepewność na rynku pracy w erze AI
Ja to się nie dziwie #antynatalizm. Nigdy wcześniej nie miałem takiego uczucia niepewności jak teraz we wszystkich obszarach ale głównie rynek pracy. Do tej pory ja i moi rówieśnicy robili w #korpo ale patrząc na możliwości AI + od 2 lat przenoszenie procesów do Indii to kompletnie nie widzę siebie za te kilka lat. Czuje się tak jakbym był przed wyborem studiów i nawet nie wiem co mógłbym robić jak strace pracę. Najprostsze fizyczne zawody już bierze tania siła robocza a jeszcze konkurujesz z agresywnymi mariuszami. Jakieś prace biurowe powoli się wynoszą a i już jest wyścig szczurów na tonącym okręcie kto weźmie więcej robot za mniej. Serio takiej niepewności z czego będę żyć za te kilka lat to jeszcze nie miałem.

#praca #pracbaza #korposwiat #polska #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Pielęgniarstwo to spoko kierunek teraz, dobre zarobki, pracy będzie tylko więcej, szansa że robot Cie zastąpi jest minimalna. Jak kogoś nie brzydzi podcieranie d--y starym babom to super. (a i do tego można się przyzwyczaić)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: antynatalizm nie ma żadnego związku z aktualną sytuacją na rynku pracy. To nurt filozoficzny, który udowadnia, że rozmnażanie jest po prostu moralnie złe. W każdych czasach i okolicznościach.
  • Odpowiedz