Aktywne Wpisy

KitaxKita +409

W sierpniu mamy z niebieskim kolejną rocznicę, a że sytuacja materialna jest na ten moment dobra (właśnie zmieniłam pracę na znacznie lepiej płatną) to chciałabym przygotować dla niego jakiś bardziej wyszukany prezent. Ostatnio dostał zegarek orient i był zachwycony, ale teraz mam większy budżet i mogę to przebić (。◕‿‿◕。). Myślałam o jakimś wypadzie ale wtedy to niejako "nasz prezent", a chce coś co trafi tylko

Czy da się depresje wyleczyć naturalnie? Bo jeśli dobrze rozumiem to leczenie #depresja wygląda tak że lekarz eksperymentuje z lekami na tobie i sprawdza który działa xd i generalnie mają cie otępić. To czym to się różni od zapijania depresji? Tylko tyle że jest to "zdrowsze" bo może ci rozwali układ nerwowy podczas eksperymentów ale głównie idzie w wątrobe lol. Znam gościa który jest na antydepresentach od lat i mentalnie jest jak warzywo, po prostu gość wypruty z uczuć ale też niezdolny do normalnego funkcjonowania. Tyle się mówi żeby iść do lekarza ale nie chce być faszerowany lekami a jakieś uprawiaj sport, wyjdź do ludzi nie działa. Wątpie żeby w jakiś luxmedach czy medicoverach mieli inne rozwiązanie jak tam jest 15min na wizyte.
#lekarz #medycyna #psychiatra #psychiatria #przegryw #nerwica #fobiaspoleczna #ssri #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: co to znaczy "naturalnie"? Farmakologiczne leczenie depresji polega na wyrównaniu poziomu neuroprzekaźników w mózgu. Lekarz "eksperymentuje" czy też dostosowuje terapie, bo każdy człowiek jest inny.
Działa i jest to udowodnione. Depresja jest też chorobą mikrobiomu w jelitach więc aktywność fizyczna, odstawienie alkoholu i dieta działają cuda, tylko ludzie w depresji mają słomiany zapał i jeśli nie
kwestia bardzo dyskusyjna
@thorgoth:
@thorgoth: przepraszam ale to jest najgorsza porada jaką można dać.