Wpis z mikrobloga

✨️ Jak pokonać swoje lęki i otworzyć się na świat?
Jak osoba skrzywdzona przez społeczeństwo, w okresie dzieciństwa, ma funkcjonować wśród ludzi? Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że całe życie słyszałam, że jestem do niczego, nic nie potrafię i to od strony rodziny,nauczycieli czy koleżanek. Dopiero w liceum, jedna nauczycielka języka polskiego, bardziej nade mną się pochyliła i odkryła moje talenty, bardzo mocno zachęcała mnie na studia z filologia polskiej. Niestety, nie podjęłam studiów, ze strachu. Już nie mam kontaktu z tą nauczycielka, ale bardzo miło ją wspominam. Całe życie byłam zamknięta w sobie, sama sobie to narzuciłam. Teraz jestem po 30 i dopiero teraz uczę się mówić o swoich emocjach, uczę się mówić NIE. Jest bardzo ciężko, nawet u psychologa potrafię się zamknąć. To jest mój mechanizm obronny wyuczony przez lata. Byleby być cicho i się nie wychylać.
Bardzo czesto słyszę, teraz w dorosłym życiu, że jestem nie przystosowana, że stwarzam problemy, nie integruje się( chodzi o pracę). Przez to po 8 latach pracy, siedzę cały czas na niskim stanowisku, brak awansu przytłacza. Ale wiesz, że nie potrafisz, musisz się otworzyć, psycholog ci mówiła jak to zrobić, ale chęć bycia cicho jest silniejsza. Jak taka osoba ma funkcjonować, jak ja widzie te dynamiczne osoby, wygadane, otwarte, awansujące, zbierające ludzi wokół siebie, tworzące grupy to już są myśli, że mogłabym to być ja ale, zawsze jest jakieś ale. Młoda już nie jestem, lata lecą, chciałabym bardzo zmienić pracę, w tej jest mi wygodnie. Wszyscy wiedzą z managerów jaka jestem i już zawsze będę pracować na niskim szczeblu. Nie powiedzieli mi tego wprost, ale często to pokazują. To nie jest moją pierwsza praca, w poprzednich było to samo. To ja jestem problemem, mój charakter, moje przyzwyczajenia. Niestety

#przegryw #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach