Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polacy kochają SUV-y?
Skąd takie uwielbienie Polaków do SUV-ów? To jakieś leczenie kompleksów? Jak ktoś mieszka w mieście (a tam najbardziej uwielbiają) to przecież masakra poruszać się pomiędzy osiedlami i węższymi ulicami. Dla mnie to jest problem gdy widzę że z naprzeciwka jedzie taki czołg albo skręca bo mijamy się dosłownie na centrymetry a co dopiero dla takiego gdzie musi uważać na wszystkie murki, barierki i inne pojazdy jak chce przejeżdżać między blokami. To samo na parkingu czy w galeriach takie typy taranują cały przejazd i ledwo się mieszczą na miejscu parkingowym i ledwo się da otworzyć drzwi.

#samochody #motoryzacja #polska #polak #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego Polacy kochają SUV-y? Ⓘ
Skąd takie uwielbienie Polaków do ...

źródło: 85338_28042025

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: chodzi o bezpieczenstwo w razie wypadku to siedzac w takim suvie masz wieksza szanse na przezycie niz w zwyklym samochodzie (nocne oslepianie samochodow jadacych z naprzeciwka tez pewnie daje jakas satysfakcje)
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim a dlaczego w Ameryce tak popularne są pickupy jak wg badań 10proc tylko faktycznie używa ich do wożenia rzeczy na pace? Odpowiedzi jest kilka, moda, poczucie bezpieczeństwa, wygodniejsza pozycja, wyższy prześwit, podreperowanie Ega, oferta producentów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no to Ci powiem dlaczego ja kupiłem SUVa (mimo, że tego nie planowałem). Jest wyższy i szerszy niż zwykła osobówka, którą miałem wcześniej. Teraz jak mam dwa foteliki dla dzieci z tyłu to na środku zmieści się jeszcze jedna osoba, może nie będzie miała tam najwygodniej, ale wcześniej nie było szans aby tam jeszcze ktokolwiek usiadł. Bagażnik też duży i spokojnie się z wózkami i łóżeczkami turystycznymi zapakuję na
  • Odpowiedz
w razie stłuczki zwykła osobówka wjedzie mi pod spód.

@pwone: dlatego powinni wyebać je z miast gdzie właśnie małe auta miejsce nie maja z nimi szans, mimo, że same w swojej klasie są mega bezpieczne

niech se tam jeżdżą po palach, dziurach, perytferiach i tłuką się z innymi autami o takich gabarytycha
  • Odpowiedz
@pwone: dodam jeszcze do tego, że sedanem byłem co roku na geometrii, suvem tej samej marki jeżdżę już 3 rok i nic nie ciągnie, kierownica dalej prosto.
  • Odpowiedz