Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto składać odwołanie do Wojewódzkiego Zespołu DS. Niepełnosprawności?
Cześć Mirki i Mirabelki, Zwracam się do was z pytaniem, czy ktoś się orientuje czy warto składać odwołanie do Wojewódzkiego Zespołu DS. Niepełnosprawności, w przypadku uzyskania umiarkowanego stopnia niepełnosprawności wraz z kodami specjalnymi 12-C (całkowite zaburzenia rozwojowe) oraz 02-P (zaburzenia psychiczne), a mimo obszernej dokumentacji nie wpisano mi trzeciego kodu na wzrok 04-O, chociaż jestem osobą całkowicie jednooczną, po urazie mechanicznym. Dodatkowo z astygmatyzmem w oku widzącym oraz wadą 0,75.

Czy takie odwołanie może zaszkodzić i na przykład zamiast dopisać mi kod na zaburzenia wzroku to usuną mi obecne kody specjalne, które gwarantują pracodawcy dodatkową dopłatę, prócz standardowej za dostosowanie stanowiska pracy?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi gdyż w internecie oraz w ustawie jest wiele sprzecznych informacji na temat minimalnych wymogów na zaklasyfikowanie się na kod 04-O.
Dziękuję wszystkim z góry za każdą odpowiedź w ankiecie i rozwinięcie myśli w komentarzu.
#przegryw #niepelnosprawnosc #neet #renta #zdrowie #prawo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Zbierz lepszą dokumentację, uzasadnienie, badania, opinie lekarzy i idź. Jak startujesz z takimi samymi dokumentami to to samo dostaniesz.
Od wojewódzkiego też jest jeszcze odwołanie do sądu.
  • Odpowiedz
Czy takie odwołanie może zaszkodzić i na przykład zamiast dopisać mi kod na zaburzenia wzroku to usuną mi obecne kody specjalne, które gwarantują pracodawcy dodatkową dopłatę, prócz

@mirko_anonim: z tego co wiem oni orzekają od nowa więc mogą "zabrać" czyli jest możliwość że nie dadzą stopnia/kodu który był w poprzednim orzeczeniu
  • Odpowiedz