Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego mam zysk na shortcie, mimo wzrostu kursu?
Mam na koncie demo w #xtb shorta na cfd przy średniej cenie transakcji 91,99 (wolumen -0,2; data transakcji 13.02.2026 oraz 17.02.2026). Cena obecna to 104,40. Czemu mam zysk, skoro kurs wzrósł? Źle kupiłem shorta? #gielda
Zrzut ekranu 1
Zrzut ekranu 1

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego mam zysk na shortcie, mimo wzrostu kursu? Ⓘ
Mam na koncie ...

źródło: IMG-2951

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: teoretycznie jest to możliwe, bo w teorii mogłeś zarobić na zmianie kursu, a jeżeli dodatkowo para walut miała bardzo różne stopy procentowe to nawet i na punktach swapowych mogłeś zarabiać zamiast tracić. Ale szanse na to są jedynie wirtualne. Łatwiej byłoby to oceniać znając przedmiot transakcji.

PS. Polecam darmowe szkolenia xtb, tam można się dowiedzieć czym są cfd I punkty swapowe I dlaczego cfd w dłuższym terminie to prawie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyrozumiały-czempion-46: @why1sthat

jak trzeba byc niepewnym siebie zeby chowac sie za anonimowym kontem na anonimowym forum dla tak normalnego pytania

Jak to zwykle bywa, innych oceniamy własną miarą (czyżbyś miał jakieś problemy z pewnością siebie?). W każdym bądź razie, skoro Ci się nie udało wymyślić innych powodów (albo uważasz siebie za nieomylnego i wszystko-wiedzącego) to je podam: ktoś tutaj może nie mieć po prostu konta a anonimowe mirko wyznania pozwalają dodawać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ty nawet nie miales odwagi odpowiedziec na moj komentarz z normalnego konta, jednoczesnie insynnujac niepewnosc u mnie XD jakbys nie mial konta to bys nawet nie wiedzial jak mirko anonim dziala. No coz, tak czy imaczej wspolczuje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
kreatywny-buntownik-67: Nie baw się w to. Chyba, że masz dobre źródło utrzymania i grubą podusię finansową + własny kąt nie na kredyt. Jakiś czas temu paru młodych Błażejów w mojej robocie chwyciło się tego szajsu i myśleli, że będą Królami Życia, bo im na jakimś g#^nie tam sypało hajsem + kółeczka na jakichś krzokach. K%$wa! Co to nie było! Ambasadorzy Zarabiania Grubych Pieniędzy. Namawianie starszych Mariuszów (jeszcze starsi - Janusze nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-uczestnik-68: Czytam od lat tych atencyjnych retardów, zatrzymanych w rozwoju emocjonalnym na poziomie 14 latków z których może 5% pisze coś z sensem i również nie potrzebowałem zakładania konta i podawania danych jak te ulepy, żeby wiedzieć o istnieniu czegoś takiego jak mirko anonim.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz