Wpis z mikrobloga

✨️ Zakup Renault Laguna 3: Co warto wiedzieć?
Moto mirki jest taka Laguna 3 z 2009, 2.0 dCi, niebieska, bardzo ładnie się prezentuje. 4control GT. Facet niby sporo porobił w niej, u niego 7 lat, wystawił za 13k. Przebieg dość wysoki, bo 350 000 km. I trochę się tak martwię tym przebiegiem, choć niby to żaden wyznacznik. Rozrząd jest na łańcuchu więc w teorii powinien być na zawsze, ale cholera go wie. Dwumasa niby okej. To tak z tych droższych rzeczy. Co myślicie?

#motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Rozrząd na łańcuchu na zawsze. Machającypapaj.meme_

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no słuchaj albo jest tanio albo jest dobrze...szukaj małego przebiegu i przede wszystkim dobrego stanu bo sam przebieg to nie gwarancja dobrego stanu, ale i duży przebieg to zawsze jednak przejechane te kilometry. Ja bym nie kupował x letniego diesla z turbo z ryzykiem wymiany wtrysków, 4controlem mając tak niskie dochody. Nie stać Cię po prostu na to i im szybciej sobie to powiesz tym taniej dla Ciebie. W
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę, że w najgorszym wypadku stracisz z 10k.
Ale 10k to wydasz rocznie na auto premium na samo utrzymanie, nie mówiąc o tym jak coś się zepsuje.

Jak ci sie podoba to bierz, tylko sprawdź je na tyle dokładnie na ile dasz radę. Wiadomo, że jakiejś pękniętej głowicy na oględzinach nikt nie wykryje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Z tym przebiegiem to żartujesz? 17-letnie auto z silnikiem diesla i dla Ciebie 350 kkm to dużo?
A musi być diesel w ogóle? Laguny 3 to fajne auta, ale bezproblemowe są silniki benzynowe, nawet te 2.0 140 KM od Nissana.
W sumie to taka anegdota, ale jak miałem L3 i siedziałem na grupie o tym modelu, to najczęściej jakiekolwiek problemy opisywali użytkownicy diesli. O benzyniakach mało było pisane, w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dobrze wiedzieć że przebieg to główny wyznacznik, mogłem w takim razie kuzynce polecić któryś z oglądanych przeze miejskich wozideł w zakresie 80-160 tys km. Tu skrzynia wyje, tu zawias tłucze, tu łańcuch rozrządu przy odpaleniu błaga o litość, tu wspomaganie raz działa tak a raz siak, tu auto jedzie na 3 gary na zimnym... Ale ważne że cyferki na liczniku się zgadzają. Ciul z tym że ostatecznie kupiona fura
  • Odpowiedz
@groman43: Ale co ma blacharka tu do rzeczy? Widać, że nie masz pojęcia, bo Renault z tamtych okolic nie miały totalnie problemów z blachą. To nie VAG czy Mazda.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ambitny-przyjaciel-40:

wozideł w zakresie 80-160 tys km. Tu skrzynia wyje, tu zawias tłucze, tu łańcuch rozrządu przy odpaleniu błaga o litość, tu wspomaganie raz działa tak a raz siak, tu auto jedzie na 3 gary na zimnym..

@Krzemol: po prostu ktoś skorygował o 200
  • Odpowiedz