Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego niektórzy wierzą w płaską Ziemię?
Jak myślicie co kieruje ludźmi, którzy uważają, że Ziemia jest płaska? Mam znajomego, który wcześniej nie był taki jak teraz. Twierdzi, że kosmos nie istnieje, a gdy spytałem co zabiło dinozaury to odpowiedział, że również nie istniały. Aż mi się odechciewa z nim rozmawiać.

#artemis #kosmos

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Towarzystwo Płaskiej Ziemi ma swoich w każdym zakątku kuli ziemskiej.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mniej więcej to samo co kieruje ludźmi dołączających do innych sekt. Są to często sfrustrowani ludzie, którzy są podatni na pewien rodzaj manipulacji. Chcą wierzyć, że znają tajemną prawdę o świecie bez poświęcania czasu na naukę niczego.

Ludzie już w starożytności wiedzieli, że Ziemia jest kulą, bo z różnych miejsc na Ziemi widać w nocy inne gwiazdy. Na różnych półkulach gwiazdy obracają się wokół innego punktu i w inną
  • Odpowiedz
@Vadzior:

Albo trollują

Dokładnie, ja tak często robie i mam ubaw po pachy. Bardzo często przeciwnicy płaskiej ziemi to nie żadni światli ludzie naucy tylko dzbany którym wbito do głowy że ziemia jest okrągła i to jest taki ich dogmat w który wierzą xD Ostatnio np. paliłem głupa w towarzystwie że jakby ziemia była okrągła tak jak mówią to np. jadąc autostradą wschód zachód mógłbym po prostu rozpędzić się do
  • Odpowiedz