Wpis z mikrobloga

✨️ Spacer po parku i spotkanie z nieodpowiedzialnymi właścicielami psów
Spaceruje sobie wczoraj w południe po parku w niewielkim mieście w niemczech. Miejsce w którym byłem bylo prawie puste, zza winkla pałacu w dość dużej odległości wyłania się #madka z dwoma bąbelkami i dwoma #psiecko puszczone luzem. Po kilku dobrych sekundach dopiero jak byłem koło nich madka startuje do mnie i mówi coś w rodzaju żebym poczekał lub zrobił w tył zwrot bo pieski bez smyczy sobie harcują. Przy wejściu do parku jest wyraźny znak żeby psy były na smyczy cały czas.
Spokojnie mieli czas żeby te kundle podpiąć pod smycz zanim doszedłem w ich bliższą okolicę. Szczerze mówiąc odrazu nie skapowałem dokładnie o co jej chodzi ( niemiecki poziom b1) ale wiedziałem że chodzi jej właśnie o smycz. Tak czy inaczej odpowiedziałem, że nie mój problem i idę dalej swoją drogą. Ta gorączkowo leci zasmyczyć agresywne kundle gderajac pod nosem.
Jeden kudnel warczy ale babol go przytrzymał. Gdyby ten #pies do mnie wystartował dałbym sobie z nim spokójnie radę.
Park jest dla ludzi nie dla srających kundli bez kontroli.
Wszędzie jak widać znajdą się #psiarze chociaż pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją, z reguły psy w #niemcy są bardzo dobrze ułożone.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach