Aktywne Wpisy

Eneduerikuzfakiem +112
Ojczyznosław XD
#theboys
#theboys
źródło: 1000017051
Pobierz
mirko_anonim +1
✨️ Problemy w związku z matką narzeczonej przed ślubem Ⓘ
Spotykam się z dziewczyną okolo 3 lat, jesteśmy zaręczeni i obecnie planujemy wesele.
Narzeczona mieszka z Matką, razem pracują w swojej firmie, dojeżdżają do pracy i ogólnie spędzają bardzo duzo czasu razem.
My spotykamy sie czasami po pracy, weekendy, wspólne urlopy.
Nie jest to sytuacja idealna dla mnie ponieważ wolałbym mieszkać razem ale ok, zdecydowaliśmy sie ze do ślubu bedziemy w takim związku.
Od
Spotykam się z dziewczyną okolo 3 lat, jesteśmy zaręczeni i obecnie planujemy wesele.
Narzeczona mieszka z Matką, razem pracują w swojej firmie, dojeżdżają do pracy i ogólnie spędzają bardzo duzo czasu razem.
My spotykamy sie czasami po pracy, weekendy, wspólne urlopy.
Nie jest to sytuacja idealna dla mnie ponieważ wolałbym mieszkać razem ale ok, zdecydowaliśmy sie ze do ślubu bedziemy w takim związku.
Od

Mam zgrzyt z teściową bo różowa jest w drugiej ciąży, jest na zwolnieniu, dostaje 4500 zł miesięcznie z ZUS (w pracy dostawała 6500) i dzielimy się kosztami mniej więcej po połowie (żyjemy sobie bez ślubu), no i teściowa ma z tym problem, że ja pracuję a ona nie dostaje pełnej pensji i tak nie powinno być że rachunki 50/50. Z tym że wcale nie jest tak 50/50 bo prawie całą spożywkę ja kupuję (ona może z 300 zł wyda przez miesiąc, a jest jeszcze dziecko), cały kredyt mieszkaniowy spłaciłem 2 lata temu ja sam, dzieckiem, sprzątaniem, gotowaniem dzielimy się na pół, dodatkowo jej koleżanki też podjudzają że tak nie powinno być no i finalnie różowa też coś napomina że wszyscy mówią że tak nie powinno być. Powiedziałem jej że mogę za wszystko płacić ale nie tykam się garów, sprzątania, a z dzieckiem będę się tylko bawił to ona nie chce tak (bo płaci de facto mało). Mam wrażenie że chcą ze mnie zrobić lamusa, co sądzicie?
#zwiazek #dzieci #logikarozowychpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Sądzę, że w Twój związek wmieszane jest zbyt wiele osób.
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Oczywiście przy założeniu, że OP tutaj nie konfabuluje.
Tak w Polsce wygląda "orzecznictwo".
Ja tu widzę problem taki: nie potraficie ze sobą rozmawiać, więc kobieta, która z natury jest gadatliwa, idzie rozmawiać gdzie indziej, z kim innym, na tematy, które uważa za nieprzegadane i nierozwiązane.
Kto baby nie bije tej wątroba gnije.
za nudno,
@mirko_anonim: hehe z teściową to jeszcze rozumiem że wredna jędza podjudza, koleżanki też (z nudów, z zazdrosci czy c--j wie czego - bywa).. ale że twoja baba to zaczyna łykać to już słabo. Ja bym chyba stracił po takim czymś cały szacunek do niej.
Oczywiście teściowa i koleżanki powinny się zająć sobą (no, może jeszcze ta pierwsza ma prawo do wyrażenia jakiegoś swojego zdania, bo jest matką, ale też bez przesady - wyrazić zdanie i na tym skończyć, bez żadnego ciśnięcia). Natomiast jesteście razem, bez ślubu, ale jednak z drugim już dzieckiem w drodze, więc zakładam, że chcecie tworzyć wspólnie
jesli sobie nie pójdzie, chwytasz butelke wódki( dobrze jakbys sam był już n------y) rozbijasz o kant, przystawiaes jej tulipana do gardła i mówisz "jeszcze coś k---o mrukniesz to cię otworze tu i teraz!"
nie powinno być problemów potem
2. Chcę podział kosztów, zrób jasny bilans i zapytaj się jak to widzi.
3. W zależności co usłyszysz zastanów się czy Tobie to odpowiada, bo jak ma taki problem z kasą, to za noce też zacznie ci liczyć, w końcu przyjemności kosztują.
I nie, ja nie żartuje, miej szacunek do siebie i nie daj sobie wejść na głowę.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰