Aktywne Wpisy

Qurvinox +356
W całym tym społeczeństwie już chyba nie chodzi o przekraczanie prędkości, palenie na balkonach czy trzymanie szczekających psów w mieszkaniach. Tylko bezczelność ludzi. Liczy się tylko ja i mój czubek nosa.
A BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE
No ale jak jeb**iesz człowieka to ten nowszy nie jest. Poza tym większa prędkość to większy hałas i spalanie
MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ
A BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE
No ale jak jeb**iesz człowieka to ten nowszy nie jest. Poza tym większa prędkość to większy hałas i spalanie
MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ

Wojciech_Skupien +299
Z żoną przez ponad 2 lata staraliśmy się o drugie dziecko, po historii z dwoma poronieniami zaczęliśmy szukać przyczyn takich sytuacji, stąd też skierowaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności, żeby zminimalizować szansę wystąpienia kolejnego poronienia.
Przez rok czasu prowadziła nas przesympatyczna Pani, która z wielką empatią i zaangażowaniem starała się nam pomóc. Faktycznie poronień już nie było, ale zajścia w ciąże również. Widziała moją frustracje, powiedziałem raz jej wprost, że zanim się
Przez rok czasu prowadziła nas przesympatyczna Pani, która z wielką empatią i zaangażowaniem starała się nam pomóc. Faktycznie poronień już nie było, ale zajścia w ciąże również. Widziała moją frustracje, powiedziałem raz jej wprost, że zanim się

Piszę z anonima, bo żona zna tutaj mój nick, a ma się o niczym nie dowiedzieć, aż nie przyjadę do domu na moto :D.
Z racji, że niedługo mam urodziny, postanowiłem zrobić sobie prezent i zdać w końcu prawko kat. a. Jestem dopiero na początku drogi, zrobiłem badania, pkk i mam termin na egzamin teoretyczny. W przyszłym tygodniu, jeśli zdam teorię, będę dzwonił po OSK, aby umówić się na kurs. Tutaj mam pytanie, co warto kupić już przed kursem? Chcę sobie przygotować kasę i może uda się upolować jeszcze jakieś promocje. OSK na swoich stronach informują, żeby przyjść w zwykłych pełnych butach i z jakimiś rękawiczkami, oni mają resztę. Ludzie też różnie piszą, jedni tak samo, żeby wziąć cokolwiek, inni, żeby kupić sobie przynajmniej buty motocyklowe i rękawiczki oraz własny kask ze względów higienicznych, ale tutaj też różnie mówią, jedni, żeby brać najtańsze, bo na pierwsze nie ma co przepłacać. Inni, żeby od razu wziąć coś dobrego, bo się kupuje raz i później przez lata się używa, a to bezpieczeństwo. Jak myślicie? Możecie polecić coś konkretnego?
#motocykle
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Poza tym rozumiem, że na sporcie nie wolno jeździć w tekstyliach? A na sport-turystyku można, czy nie? ( ͡° ʖ̯ ͡°) No i czym się różni kask w zależności od typu motocykla?
@mirko_anonim Kask
@mirko_anonim: 0,5 l.
Z shimy mam jedną kurtkę i ogólnie też
@khrop: są kiepskiej jakości, a ich największą zaletą jest to, że są dostępne w sklepach motocyklowych i można je od ręki przymierzyć, bo są w zakresie cenowym dostępnym dla większości, więc sprzedawcom opłaca się mieć je na stanie.
Z resztą: każdemu wg potrzeb, jak ktoś robi w sezonie 2-3 tysiące kilometrów przy dobrej pogodzie, to taka Szima będzie dobra -
@ArmandoFelonso: I to jakby jest sedno całego argumentu. Bo nowicjusz nie będzie na siłę kupował ciuchów ze sklepów, gdzie może sobie co najwyżej popatrzeć na rozmiarówkę i domyślić się, czy akurat mu będzie pasować. A ponadto jak szukałem czegokolwiek dajmy na to w zakresie cenowym kurtki
Z perspektywy czasu kupiłbym sobie kominiarkę, a tak bardzo nic bym nie zmienił. Wyglądałem jak biedak przy innych kursantach
@khrop: Na sporcie najlepiej mieć jednoczęściowy strój który ściąga cie do pozycji sportowej. Osobiście dużo wygodniej mi się jedzie sportem w jednoczęściówce. Być może do placebo, ale mam wrażenie że dzięki opięciu i sztywności
Weź górskie buty, ochraniacze choćby typu rolkarskiego, swoje kominiarki do kasku i rękawice na przykład zimowe rowerowe.
Ja nie kupowałem docelowego szpeju żeby nie czuć jakiejś presji na samego siebie że zdawaniem. Znam takich, którzy od wiosny do końca sezonu nie zdali prawka I te piękne rzeczy czekały sobie nieużywane na kolejny sezon.
Z tego co rozumiem to na Moto jeszcze nie jeździłeś. Wytyczne OSK dobrze mówią, przyjdź w tym minimalnym
Zapomnij o motorach jak chcesz żyć w zdrowiu a nie kalectwie, zginąć.
Dzięki