Wpis z mikrobloga

✨️ Najlepsze sposoby na noszenie gazu pieprzowego
Mirki, jak najlepiej - wygodnie i bezpiecznie - nosić ze sobą gaz pieprzowy? W razie zagrożenia powinienem móc do niego sięgnąć max. w 5-10 sekund. Przypuszczam, że najlepsza będzie kabura zaczepiana do paska/torby na klips i/lub karabińczyk - jaką polecicie na gaz 43 ml (FoxLabs Five Point Three 2 Strumień)?

Noszę przy sobie jeszcze alarm świetlno-dźwiękowy, nie mogę przekonać się do paralizatora czy noszenia prawdziwej broni.

#pytanie #bron #samoobrona #edc #gaz #gazpieprzowy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Najlepsze sposoby na noszenie gazu pieprzowego Ⓘ
Mirki, jak najlepi...

źródło: 21677_Kabura-LUX-na-gaz-pieprzowy-srednia-1

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasiknocheinmal: @Z_d--y_strzelec jedno i drugie podchodzi pod pato-osiedla/przysiółki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak by nie było ja to chyba zamiast gazu wolałbym paralizator, tylko taki potężny, żeby razić niegodziwców gromem jak sam Zeus.
Na nocne wojaże są jeszcze myśliwskie latarki co potrafią chwilowo walić takim strumieniem światła, że oczy wypala
  • Odpowiedz
@Dwudziestydrugi: W świecie wszechobecnych psiecek gaz pieprzowy będzie coraz to bardziej potrzebny.

Psiecka moga już wszystko i są wszędzie, a będzie tylko gorzej.

Ja nie wierzysz to przejdź się na spacer albo z dziećmi na plac zabaw ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 6
@mirko_anonim: kolego daj sobie lepiej spokój bo jeszcze problemów narobisz sobie. Jak atakuje cię ktokolwiek to powiedz mu po prostu żeby chwilę poczekał i zadzwoń na policję. W cywilizowanym państwie mordowanie biednego człowieka gazem pieprzonym jest niedopuszczalne
  • Odpowiedz
tak z ciekawości jesteś paranoikiem, mieszkasz na pato-osiedlu czy komuś podpadłeś?

@Dwudziestydrugi: Ja nie jestem ani paranoikiem, ani nie mieszkam na pato osiedlu ale kilka razy nie pogardziłbym mając gaz w kieszeni przy spotkaniu z dzikiem czy nachlanym typem
  • Odpowiedz
@Dwudziestydrugi: miałeś w rękach paralizator? bo ja mam w domu jakiś niby niezbyt mocny, ale hałasuje to to w taki sposób, że chyba miałbym opory by kogoś tym porazić, podczas gdy gazu bym się nie bał użyć w obronie własnej, a to też jest ważne w przypadku środkow ochrony osobistej - żeby nie bać się wykorzystać, skoro już mamy.

@mirko_anonim zasadniczo karabinek się nie sprawdzi bo w strasie go
  • Odpowiedz
@Dwudziestydrugi: paralizator ma praktycznie same wady względem gazu

- zasięg 0, jak możesz kogoś porazić to on może obić mordę albo gorzej
- taki z wystrzeliwywanymi elektrodami jest jednorazowy, nie trafisz? No to masz problem
- musisz wiedzieć jak użyć gdzie użyć przeciw komu
- mocny paralizator
  • Odpowiedz
W świecie wszechobecnych psiecek gaz pieprzowy będzie coraz to bardziej potrzebny.

@Krzysztof53647: w punkt. Wczoraj na spacerze spotkałem panią, obok której szedł amstaff - bez smyczy. Pani była zdziwiona że ze swoim 11 kilogramowym kundelkiem trzymam dystans ()
  • Odpowiedz
Na nocne wojaże są jeszcze myśliwskie latarki co potrafią chwilowo walić takim strumieniem światła, że oczy wypala

@Dwudziestydrugi: ogólnie to mała mocna metalowa latarka jest super narzędziem do samoobrony. 1k+ lumenów w mordę i agresor jest ślepy.
  • Odpowiedz