Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego nowe regulaminy mogą odstraszać użytkowników?
aż postanowiłem skomentować ostatnią afterę z nowym regulaminem ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi o numery telefonów - zupełnie niezrozumiałe po co to ma być? (poza sprzedażą danych). Za to jest to super sposób na pozbycie się użytkowników, nie tylko na nowe rejestracje. Jakoś inne portale nie mają problemów z nieaktywnymi kontami, multikontami itp. Czyli da się :) Do tego jest to genialny sposób na pozbycie się polonii. Taki ja - nie mam polskiego nr telefonu i jak widać muszę pisać z anonima bo mi zablokowali konto i chcą numer. Ale ja nie mam! A zagranicznego nie uznają. Przecież nawet jakbym kupił taki numer to musiałbym go utrzymywać, bo nie wiadomo w sumie czy nie wymyślą żeby ponownie zapytać o potwierdzenie telefonem. Pięknie ten portal się sam ora, od czasu wersji 2.0 równia pochyła w dół ;) #wykop

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
kulturalny-feniks-29: jeszcze nie żądają od wszystkich starych. Podobno wskakuje to jako soft-ban, by zniechęcić niewygodnych, choć losowej weryfikacji nie można wykluczyć lub dla połączeń zagranicznych.

Potwierdzić pewnie można z bramki, oczywiście jednorazowo, bo później te numery się zmieniają, więc kolejne konto. Ale taka zabawa nie jest warta, by pisać nieistotne komentarze, a już na pewno nie warto podawać prawdziwego telefonu, wyciek jest tylko kwestią czasu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz