Aktywne Wpisy

Salido +273
Minął 23. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
96 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
103 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
96 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
103 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-14
Pobierz
KRZYSZTOF_DZONG_UN +339

Dowiedziałem się ostatnio że banki uwielbiają przyznawać #kredyt osobom o pewnych zawodach. Wiecie, lekarze, dentyści, elektrycy, sędziowie itd. I oni z tego mocno korzystają, kupują beton jeden za drugim.
Zgadnijcie co mój ojciec, sędzia sądu apleacyjnego zrobił. Całe życie mówił "kredyty to zło, nigdy nie bierz" i takim to cudem cała swoją gotówkę inwestował w nic. Trzymał na koncie oszczednosciowym i wydawał na podróże, a-----l oraz utrzymywał moją niepracujaca matkę od jej 40 roku życia aż do emerytury.
I tak oto dzisiaj ja, #przegrywpo30 za namową ojca poszedłem na biologię i pracuje jako technik za 7000 brutto bez oszczędności I bez mieszkania.
Znajomi rodziców co są też sędziami, dali swoim dzieciom po 1-2 mieszkania a ja siedzę, patrze w biała ścianę moich wynajmowanych 40m2 bo nie mam na wkład własny i zastanawiam się ile setek tysięcy złotych zjadła #inflacja mojemu ojcu.
#gielda #prawo #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Po drugie opowieść o znajomych który mają więcej, cóż raczej mają więcej nie bez powodów... też słyszałem o dwóch sędziach, zarabiających tyle samo, w tym samym sądzie, mających podobne
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
@Exo89: normalnie, sędzia nie zarabia dużo. Wątpię żeby to było ponad 20k na rękę. To nie są kwoty z którymi się kupuje kilka mieszkań w dekade, BMW
Myślę, że stary ma to w dupie, bo sobie w życiu podróżował, dobrze się bawił i utrzymywał całą rodzinę, mimo że był jedynym pracującym. Tak trzeba żyć