Wpis z mikrobloga

✨️ Sprzedaję mieszkanie - czy to bezpieczne?
Gdzie jest haczyk? Mam do sprzedania mieszkanie. Z ciekawości zadzwoniłem do jakiegoś prawdopodobnie flippera z ogłoszenia "kupie mieszkanie w tej okolicy. Gość przyjechał, żadnego naciągania nie wyczułem. Przedstawiłem swoją ofertę, trochę ponegocjowaliśmy, spuściłem 20tys z ceny i gość zdecydowany, bierze od ręki. Mam się czegoś obawiać? Poszło szybciej niż myślałem. Ja nawet byłem gotów zejść jeszcze z ceny xD
#nieruchomosci #mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: To chyba jakis b8, żęby fliper kupil mieszkanie od ręki, to cena musi byc minimum kilkanaście % niższa niż ceny transakcyjne. Co Ci szkodzi wystawić ogloszenie z ceną o kilkadziesiąt tysięcy wyższą i zobaczyc czy jest jakies zainteresowanie w tej cenie? Imo to jest tak frajerskie i leniwe zachowanie że ręce opadają...
  • Odpowiedz
@Pharos: Tak się sklada że dzialam w branzy i niesamowicie śmieszy mnie taka glupota ludzka, zazdroszcze kupującemu ze lapie takie tematy na naiwniakach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cudi3: a może zwyczajnie to nie był fliper tylko ktoś rzeczywiście chce kupić mieszkanie na konkretnym osiedlu, np. mój kolega chciał kupić mieszkanie dla swojej starej i schorowanej matki gdzieś w okolicy, też wieszał tak ogłoszenia
  • Odpowiedz
@Cudi3: no szansa jest mała, ale może zwyczajnie wybrał jakieś sensownie wyglądające ogłoszenie/ulotkę, które nie brzmiało "młode małżeństwo szuka swojego pierwszego mieszkania" xD
  • Odpowiedz
@Vadzior: Nie oszukujmy się szansa jest bliska zeru, normalny człowiek nawet jak chce kupić mieszkanie w okolicy to nie pisze kartek w stylu rodzina kupi mieszkanie i nie wkłada do każdej skrzynki, tylko co najwyżej przyklei jedną kartkę na tablicy ogłoszeń ewentualnie pobliskim słupie i to byłoby na tyle.
  • Odpowiedz
@Cudi3: no tak, nie wiemy jak op to rozegrał, ale pisał, że z ogłoszenia "kupie mieszkanie w tej okolicy" więc wykluczam takie śmieszne pseudorysowane ulotki jak wyżej opisałem
  • Odpowiedz