Wpis z mikrobloga

✨️ Manipulacja w pracy: Kiedy szef próbuje cię zatrzymać na siłę
Kolega z pracy odchodzi do innej firmy, kończy mu się okres wypowiedzenia. Dzisiakj szef próbował go skłonić do zostania w firmie...szantażem emocjonalnym.

"Nie wstyd ci, że będziesz konkurował z taką firmą jak ta?", "jeszcze masz szansę się zrehabilitować (wtf?)".

W głowie mi się nie mieści, że można mieć kogoś aż za takiego idiotę i liczyć na to, że tego typu "argumenty" skłonią go do zostania XD
Dorosły człowiek miałby na podstawie jakiegoś wstydu wywołanego tak prymitywną próbą manipulacji porzucić próbę zmiany swojego życia na lepsze XD
Ja się pierwszy raz w życiu z tak głupią aegumentacją spotykam XD

Jak do niego dotrze wiadomość, że też planuję się zwolnić to zaserwuje mi pewnie podobną gadkę. I będę musiał gryźć się w język, bo nie lubię palić za sobą mostów, szczególnie w zamieszkiwanym przez siebie mieście. A korci żeby wszystko wyrzygać.

Ten człowiek sobie nawet nie zdaje sprawy z faktu, że jego osoba i to jak wyglądają rozmowy z nim stanowiły spory procent tego co składało się na decyzję o odejściu. Tragedia.

#pracbaza #heheszki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach