Wpis z mikrobloga

✨️ Jak ludzie łatwo wchodzą w związki?
Jak to ludzie robią że tak łatwo wchodzą w związki xd? Ja to pewnie mam jakiś tyl unikający przez wychowanie w domu (rozwód, brak miłości) + pewnie lata na #tinder zrobiły swoje gdzie nauczyłem się nie okazywać uczuć żeby nie zostać znowu zraniony jako mechanizm obronny ale pamiętam że jak jeszcze udawało się jakąś ogarnąć to już na pierwszym spotkaniu miałem myśli w głowie czy to na pewno ta jedyna, czy widzę z nią przyszłość, czy jest idealna i tym bardziej skupiałem się na wadach. Tymczasem nikt tak nie ma z tego co widzę i ludzie ot tak wchodzą w #zwiazki jakby to nic nie znaczyło i tak siedzą latami, potem ktoś nowy i znów ot tak w związku w ciągu tygodnia xd. A jeszcze jak ludzie mają po 25-30 lat to wchodzą w relacje i bez zastanowienia dzieci, śluby i autopilot.

#przemyslenia #przegryw #relacje #psychologia #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
Ci którzy nie mają lęków w obszarze relacyjnym zazwyczaj łatwo wyłapują niezdrowe zachowania drugiej strony i rezygnują z relacji, które im szkodzą. Poza tym nie boją się zaryzykować i ponieść porażkę w relacji. Zazwyczaj takie lęki biorą się z poczucia niezasługiwania na miłość. Jeśli masz z tym realne problemy, to warto poszukać odpowiedniej literatury albo pójść na terapie.

Bardzo możliwe że masz styl unikający lub lękowo unikający. Sama miałam podobne bariery i
  • Odpowiedz