Wpis z mikrobloga

✨️ Przeglądając życie znajomych - pułapki porównań
To przeglądanie co u starych znajomych to niezły #suicidefuel. Nawet ci niżej ode mnie w hierarchii za czasów szkolnych nieźle się wyrobili, każdy jakaś laska, wakacje i już nie tacy nieśmiali jak kiedyś. Niby nie powinno się porówywać z innymi ale to przecież dobry wyznacznik tego gdzie jesteś ty - bo porównujesz się do ludzi z podobnych kręgów z podobnym startem. Autentycznie, każdy jeden znalazł babę i to nie takie złe, sporo pozakładało rodziny, na linkedin jakaś praca w IT więc powodzi się. Tylko ja w miejscu od chyba 20 lat xd.

#przegrywpo30tce #feels #blackpill #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarianoItalianoPiller: Na LinkedIn wystarczy spojrzeć co ma w profilu wpisane współpracownik vs realia i już wiesz jak to mniej więcej na FB prywatnie może działać.

I to wcale nie musi być zła praca, ale opisana jako coś wybitnego. Wystarczy np. Help Desk, w pracy dosłownie pomoc użytkownikom na różnym szczeblu, a na LinkedIn w profilu informacje jakby gość był analitykiem finansowym i pracował przy wielomilionowych projektach. ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: akurat podłóg moich dawnych znajomych to ja się wyrobiłem/nie spadłem z formy raczej. Oni zapuścili i zapuściły, ale to oni mają szczęśliwe rodziny (na pweno na obrazkach xD ) domy (może na kredyt) ale to i tak więcej niż ja. Moim osiągnięciem życiowym jest to że mam pracę i żyję.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-poszukiwacz-95: @Marian_Pe ludzie raczej dużo się nie różnią. Robimy zakupy w tych samych sklepach, oglądamy te same seriale. Jak ktoś pracuje w biurze XYZ to wiadomo czego się spodziewać. Dlatego porównanie ma sens żeby sprawdzić czy ktoś dalej pracuje na magazynie czy ma własny biznes.

@Fjubens Linkedin ci powie prawdę. Jest różnica gdy ty bujesz się po januszexach za minimalną a ktoś ma już spore doświadczenie w korpo. Myślisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale o czym Ty anonimie do mnie gadasz? xD

Ja Ci mówię o scenariuszu, gdzie ja jestem w korpo, on też, nawet ten sam Team lub pokrewny, więc wiem co robi, a na LinkedIn ma taki opis doświadczenia, tego co robi itd. jakby wykonywał operację na otwartym sercu, a nie był korposzczurem tak jak i ja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zrównoważony-poszukiwacz-95: @Marian_Pe ludzie raczej dużo się nie różnią. Robimy zakupy w tych samych sklepach, oglądamy te same seriale. Jak ktoś pracuje w biurze XYZ to wiadomo czego się spodziewać. Dlatego porównanie ma sens żeby sprawdzić czy ktoś dalej pracuje na magazynie czy ma własny biznes.

@mirko_anonim: Ale tu chodzi o potencjał psycho-fizyczny, wychowanie + zamożność rodziny, szczęście bardziej.
  • Odpowiedz