Wpis z mikrobloga

✨️ Jak aplikacje randkowe wpływają na nasze emocje?
Apropo #demografia i epidemia #samotnosc to ciekawe czy są jakieś badania o szkodliwości działania #tinder. Opowiem wam o swoim przykładzie bo korzystam z tej apki od zawsze i nic mi tak nie zryło bani. Nawet gdybym spotkał teraz idealną kobietę moich marzeń to nie byłbym w stanie się zaangażować choćbym chciał. Ta apka wryła mi w banie żeby nigdy się nie angażować i zawsze być jedną nogą w kierunku wyjścia. Mógłbym nawet mieć idealną relacje która trwa miesiące a i tak byłbym gotowy że z dnia na dzień może się zawalić. Zero uczuć i zero angażowania. Miałem już okazje by być z kobietą, w końcu po latach się trafiła i nawet długo się spotykaliśmy ale sam zrezygnowałem bo po prostu nie potrafiłem wytrzymać tego że jest za dobrze a ja ciągle nastawiam się że jutro zniknie. I żeby nie było, jeszcze te 6-8 lat temu taki nie byłem i byłem typem romantyka któremu serce bije szybciej bo idzie na spotkanie z osobą z aplikacji i nic nie wskazuje na to żeby miało coś pójść nie tak.

I co ciekawe jak pisałem z pannami wychowanymi na apkach randkowych to po zachowaniu i podejściu widzę że mają podobnie, totalna blokada przed zaangażowaniem się + dochodzi paradoks wyboru i szukanie wciąż kolejnego i kolejnego.

#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #przegryw #blackpill #psychologia #depresja #redpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Aplikacje randkowe dzialaja tak ze u faceta niszczy to poczucie wartosci, godnosc i pokazuje mu ze nie ma szans (chyba ze 8/10)
A babom podbija ego, wymagania i sprawia ze puszczaja sie jeszcze bardziej, mysla ze zawsze beda miały nieograniczony wybor
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: aplikacje randkowe to najlepsze co spotkało obecne społeczeństwo pod względem możliwości nowych znajomości. Stare podejście „brać byle kogo i się trzymać” na szczęście odeszło do lamusa.
  • Odpowiedz