Wpis z mikrobloga

✨️ Jak nie przegrywać po 30-tce?
Jak można mieć 30 lat i nie przegrywać? Niech mi ktoś da instrukcje do życia. Po pierwsze wszystko przestaje cieszyć jak dawniej. Jak miałeś jakieś hobby albo głupotę którą lubiłeś robić w rodzinnym pokoju to teraz odpalasz stare gry, nawet nowe gry i czujesz że to nie to (wielokrotnie opisane to zjawisko na wykopie). Po drugie jak miałeś znajomych za czasów studiów to teraz nie masz żadnego. W Polsce jest jakaś kultura że dobijasz 30-stki i każdy idzie w swoją stronę albo ich partner/ka to jedyny znajomy. Wcześniej znajomych przydzielali ci systemowo (szkoła) a teraz wgl nie ma okazji do poznawania nowych a jeszcze starzy od lat się nie odzywają. Brak wolnych kobiet albo brak wgl dostępnych kobiet. Poza tym nie możesz jak młodzi żyć sobie z dnia na dzień bo masz jakieś obowiązki, pracę a jeszcze radość życia odbierają ci opłaty, kredyty, najem, podatki.

#przegrywpo30tce #feels #agepill #blackpill #przegryw #depresja #samotnosc #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Jak nie przegrywać po 30-tce? Ⓘ
Jak można mieć 30 lat i nie przegryw...

źródło: hq720

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po drugie jak miałeś znajomych za czasów studiów to teraz nie masz żadnego. W Polsce jest jakaś kultura że dobijasz 30-stki i każdy idzie w swoją stronę albo ich partner/ka to jedyny znajomy.

@mirko_anonim: No tak, tylko to nie jest zapisane w kamieniu i od ciebie zależy czy utrzymasz relacje z znajomymi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale pi@rdolenie ( _) Intensywność kontaktów spada bo ludzie mają pracę, dzieci, przeprowadzają się. Ja utrzymuję kilka kontaktów: z podstawówki, liceum i studiów. Trzeba inicjować spotkania i brać udział jak ktoś zaproponuje. Z jednymi widzę się raz na rok z innymi raz na miesiąc. Nie masz znajomych? To chodzisz na otwarte spotkania np. do ruchów politycznych. Wolne kobiety są w internecie. Ale większość wykopków ogranicza się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak se czytam i cieszę się, że nie jestem przegrywałem xD serio, wy tak żyjcie? xD

mnie dalej wszystko cieszy, a w szczególności małe drobne rzeczy jak kupienie sobie jakiejś bzdury (typu lego, nowa latarka czy fajne kombinerki za dwie stówy które są mi zupełnie zbędne), dobre jedzonko, smaczne piwko czy drink, jakiś wyjazd, czas wolny który mogę poświęcić na co chce. Hobby dalej mam, a stare gierki jak
  • Odpowiedz