Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z uczuciem nudy i porównań w życiu?
Jezuu ale ja jestem nudny.. przeglądam anonimowo z instagrama swoich dawnych znajomych z różnych etapów życia i każdy coś robi fajnego. W wakacje ktoś tam poleciał do Tajlandii czy Wietnamu, ktoś na jakieś szczyty się wspina, ktoś tam ma swój dom i duży garaż gdzie sobie modyfikuje samochody. Każdy ma jakieś fajne życie i ciekawe hobby. Albo zawsze ktoś co weekend chodzi na kolacje z partnerką, wyjazdy w góry, strzelnica, bieganie maratonów. Ja tylko siedzę na kompie i to wszystko przeglądam... jeszcze z anonimowego konta instagram bo nawet nie miałbym co wrzucić u siebie...

#znajomi #samotnosc #przegryw #depresja #feels #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no to zacznij coś robić w życiu, widzisz co robią inni więc jak to Ci się podoba to też rób
a pewnie kasy brakuje co? to do roboty xd popraw swoje wykształcenie, naucz się czegoś i pnij się w górę po szczeblach kariery. Nic nie robiąc niczego nie osiągniesz
  • Odpowiedz
@LadySandra: @paniswiata wy nie rozumiecie o co OPowi chodzi. on nie pisze ze oni codziennie jeżdżą do Mediolanu i ich życie jest idealne, tylko ze w ogóle coś się w ich życiach dzieje, a choćby co tydzień wykonują jakieś mniejsze i większe aktywności. OP z kolei max co może zrobić to spierdotripy do lokalnego parku/lasu (niepotrzebne skreślić).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tylko jaki jest cel pokazywania tego “fajnego życia”? Moje życie jest mega ciekawe i mogę powiedzieć że bogate w różnego rodzaju wydarzenia ze względu na mój zawod ale pomimo tego nie widzę powodów pokazywać to światu. Jakoś czułbym się zażenowany przed samym sobą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wyrafinowany-innowator-40: @paniswiata: I co, to wszystko co op napisał to wygenerowane ai? Wiadomo, że nikt nie jest 24 na dobę na wyjeździe ale jest te 2-3x w roku wyjedzie, wstawi fotkę. Podobnie z tą kolacją i innymi rzeczami. A op co robi? Żadnej z tych rzeczy i czuje pustkę.
Trzeba pogodzić np. pracę na etacie z takimi rozrywkami. Ja właśnie z 3x do roku lecą na zagraniczne wakacje (tygodniowe),
  • Odpowiedz
Jakoś czułbym się zażenowany przed samym sobą.

@say-my-name: bo tak zostałeś wytresowany przez stary system. jeśli się nad tym zastanowisz to (o ile nie jesteś synem bogatego rosyjskiego oligarcha) nie ma realnych minusów pokazywania ciekawego życia w SM, a plusów kilka dałoby się wymyślić.
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: chrzanisz cos o systemie gdzie sam bierzesz w nim udział nawet nie wiedząc że w nim się znajdujesz. Już z twojego posta można wyczytać że potrzebujesz się dowartościować w oczach innych by czuć się z soba lepiej.
  • Odpowiedz
@say-my-name: może zamiast zarzucać mi jakieś próby dowartościowania, to lepiej zastanów się czemu kilka gorzkich słów prawdy wywołały w tobie tak agresywną reakcję obronną?

chrzanisz cos o systemie gdzie sam bierzesz w nim udział nawet nie wiedząc że w nim się znajdujesz.

choć nie do konca oddający sytuację, to ten mem jest o tobie.
czescmampytanie - @say-my-name: może zamiast zarzucać mi jakieś próby dowartościowani...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz