Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu?
Minął rok od kiedy zacząłem zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu przez serwis uprzejmie donoszę. Zgłaszam tylko na policję, bo jestem przeciwny SM jako organizacji i uważam, że każda SM powinna zostać zlikwidowana.

- Przez ten czas tylko raz musiałem iść do sądu, bo komuś się wydawało, że wie lepiej gdzie może parkować.

- Kilkadziesiąt (może łącznie z 30) razy byłem na komendzie podpisać zeznania.

- Raz jakiś wąsaty Janusz zapukał mi do drzwi i się plumkał, że dostał adres od policji, że z tego mieszkania ktoś go zgłasza. On tu od 30 lat parkuje pod bramą i to jego prawo. Kazałem mu w kulturalny sposób s--------ć i mnie nie nachodzić. Od tamtej pory już tam nie parkuje.

- Na moje wnioski została osłupkowana ulica, gdzie codziennie ze 30 samochodów jeździło wzdłuż po chodniku, między pieszymi i przystankiem, bo sobie legalnie nie mogli zaparkować. Teraz już nikt tam nie parkuje.

- Kilka wniosków o słupki wciąż czeka na realizację. Tylko słupki są w stanie powstrzymać tych troglodytów w samochodach przed jeżdżeniem po chodniku.

A dla ciekawskich: mam prawo jazdy od 16 lat. Jeżdżę często, ale zawsze znajdę legalne miejsce do parkowania.

#konfitura #samochodoza #autocentryzm #okiembylegopolicjanta #audytobywatelski #prawojazdy #policja #strazmiejska #wroclaw #uprzejmiedonosze #zglosparkowanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu? Ⓘ
Minął rok od kiedy zacz...

źródło: IMG-8935

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- Raz jakiś wąsaty Janusz zapukał mi do drzwi i się plumkał, że dostał adres od policji, że z tego mieszkania ktoś go zgłasza.

@mirko_anonim: to wypadałoby gdzieś zgłosić. Policja powinna beknąć za to, że bez potrzeby rozdaje dane ludzi. Może następnym razem gwałcicielowi dadzą adres zgwałconej? Może jeszcze z kodem do domofonu?
  • Odpowiedz
@panDocent: no przecież na zdjęciu masz stop xam, spójrz na bluzy. Na zachodzie Europy czyli we Włoszech, Grecji Francji itd parkują nawet na rondach i nie ma takich dziwnych tworów jak konfitury/stopchamy rodem z kacapii.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 41
✨️ Autor wpisu (OP): A, jeszcze zapomniałem dodać, że raz ktoś mnie zgłosił o uporczywe nękanie. Policja zadzwoniła, poszedłem porozmawiać z dochodzeniowcem i jeszcze nie zacząłem nic mówić, a on, że rozmawiał z prokuratorem i wszystko od razu upada. Potrzebują tylko moich zeznań i podpisu, że nikogo uporczywie nie nękam. Okazało się, że właściciel auta, którego zgłosiłem 2 razy w ciągu pół roku się poczuł nękany XD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
Na zachodzie Europy czyli we Włoszech, Grecji Francji itd parkują nawet na rondach i nie ma takich dziwnych tworów jak konfitury/stopchamy rodem z kacapii.

@typ53B: a co ma mnie obchodzić syf we Francji czy dzikich krajach jak Włochy i Grecja :D Masz nie parkować na chodnikach i na trawnikach, tylko tyle i aż tyle.

A nawet wracając do twoich przykładów - w wielu krajach odwalają z parkowaniem, ale r------------e trawników
  • Odpowiedz
@Radus: no tak, następny grubas nie mieści się na chodniku o szerokości 1,5m. Pójdziesz na około, może schudniesz, na zdrowie ci wyjdzie.
  • Odpowiedz
@Znachor_enjoyer: możesz to zgłosić ustawodawcom, postępowali zgodnie z procedurami, taki zgłoszony ziomek ma wgląd do akt, w tym do adresu zgłaszającego.

@typ53B Fajnie ze jako przykład do naśladowania podałeś Indie Europy jeśli chodzi o kierowców xd w mniejszych miejscowościach potrafią się zatrzymać na środku skrzyżowania żeby wyskoczyć do sklepu.
  • Odpowiedz
@typ53B: Może sprawdźmy Holandię

Z tym 1,5 metra żeby się przecisnąć więc pewnie jesteś gruby też odwieczna beka xd kierowcy w tym kraju to takie lenie że nie zaparkują legalnie dalej niż 50 metrów od celu bo nogi z d--y by im odpadły a jakaś pokrętna logika to pieszy jest gruby który idzie xd
  • Odpowiedz
@typ53B: I co? Średnia dzienna polskiego kierowcy mieści się w przedziale ok. 25-50 km. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć że te zjeby na chodnikach i trawnikach to codziennie z Rzeszowa do Szczecina jeżdżą?

#shitwykopsays instytucja mandatów i odholowania patoparkowania może istnieć tylko wtedy jak jesteś małym krajem
  • Odpowiedz
@typ53B: ale mnie nie obchodzi, co się dzieje czy to w rosji, Francji czy we Włoszech. Ja mieszkam w Polsce i chcę, żeby w Polsce były przestrzegane przepisy, bo widzę, że są w związku z tym problemy takie jak ograniczanie widoczności na przejściach czy blokowanie lub utrudnianie ruchu pieszych na chodniku.
  • Odpowiedz