✨️ Problemy z aplikacją Mobilet w SzczecinieⒾ Witajcie szczecinianie. Piszę w sprawie skanowania kodów QR w pojazdach miejskich. Dodam, że posługuje się aplikacją mobilet. Miałam taką sytuację- czekam na autobus na przystanku, widzę, wyłania się, no to klik, kupuję bilet. Czekam aż podjedzie na przystanek, zatrzymie sie, wtedy klikam na bilet i na "skanuj kod QR". Wpisuje numer taboru, już go widzę, jak wchodzę do pojazdu i nagle aplikacja co? "Podany numer taboru nie istnieje, spróbuj jeszcze raz" No to skanuje kod QR i ten sam komunikat na aplikacji. No to zonk, autobusem już szarpie, wchodzimy na zakręty, ledwo co się trzymam poręczy, bo w drugiej ręce trzymam ten telefon i staram się znowu, trzecia próba wpisania numeru taborowego, no ale cały czas ten komunikat mi się pojawia. Wyłączyłam aplikacje, internet i jeszcze raz włączam wszystko. No i nagle jest, załapało, trzeba było aplikacje jeszcze raz włączyć. Moje pytanie, co by było podczas kontroli biletu? Jestem pewna, że dostałabym mandat, nie daliby szansy, na ponowne skanowanie kodu a co dopiero na odświeżenie aplikacji. Czy ktoś miał podobny problem? Czego się nie dotknę to psuje.
Moje pytanie, co by było podczas kontroli biletu? Jestem pewna, że dostałabym mandat, nie daliby szansy, na ponowne skanowanie kodu a co dopiero na odświeżenie aplikacji.
Ale nie rozumiem, przemawia przez Ciebie hejt. Wszyscy radni i zditm są bardzo zadowoleni z tego systemu. Niektórzy nawet testowali w weekend i się przejechali dwa przystanki i wszystko zadziałało. Nawet nie słyszeli by ludzie marudzili na ten system, nawet pytali
Witajcie szczecinianie. Piszę w sprawie skanowania kodów QR w pojazdach miejskich. Dodam, że posługuje się aplikacją mobilet.
Miałam taką sytuację- czekam na autobus na przystanku, widzę, wyłania się, no to klik, kupuję bilet. Czekam aż podjedzie na przystanek, zatrzymie sie, wtedy klikam na bilet i na "skanuj kod QR". Wpisuje numer taboru, już go widzę, jak wchodzę do pojazdu i nagle aplikacja co?
"Podany numer taboru nie istnieje, spróbuj jeszcze raz"
No to skanuje kod QR i ten sam komunikat na aplikacji. No to zonk, autobusem już szarpie, wchodzimy na zakręty, ledwo co się trzymam poręczy, bo w drugiej ręce trzymam ten telefon i staram się znowu, trzecia próba wpisania numeru taborowego, no ale cały czas ten komunikat mi się pojawia.
Wyłączyłam aplikacje, internet i jeszcze raz włączam wszystko. No i nagle jest, załapało, trzeba było aplikacje jeszcze raz włączyć.
Moje pytanie, co by było podczas kontroli biletu? Jestem pewna, że dostałabym mandat, nie daliby szansy, na ponowne skanowanie kodu a co dopiero na odświeżenie aplikacji.
Czy ktoś miał podobny problem?
Czego się nie dotknę to psuje.
#szczecin #zditm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: ofc, że tak.
Ale nie rozumiem, przemawia przez Ciebie hejt. Wszyscy radni i zditm są bardzo zadowoleni z tego systemu. Niektórzy nawet testowali w weekend i się przejechali dwa przystanki i wszystko zadziałało. Nawet nie słyszeli by ludzie marudzili na ten system, nawet pytali