Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z aplikacją Mobilet w Szczecinie
Witajcie szczecinianie. Piszę w sprawie skanowania kodów QR w pojazdach miejskich. Dodam, że posługuje się aplikacją mobilet.
Miałam taką sytuację- czekam na autobus na przystanku, widzę, wyłania się, no to klik, kupuję bilet. Czekam aż podjedzie na przystanek, zatrzymie sie, wtedy klikam na bilet i na "skanuj kod QR". Wpisuje numer taboru, już go widzę, jak wchodzę do pojazdu i nagle aplikacja co?
"Podany numer taboru nie istnieje, spróbuj jeszcze raz"
No to skanuje kod QR i ten sam komunikat na aplikacji. No to zonk, autobusem już szarpie, wchodzimy na zakręty, ledwo co się trzymam poręczy, bo w drugiej ręce trzymam ten telefon i staram się znowu, trzecia próba wpisania numeru taborowego, no ale cały czas ten komunikat mi się pojawia.
Wyłączyłam aplikacje, internet i jeszcze raz włączam wszystko. No i nagle jest, załapało, trzeba było aplikacje jeszcze raz włączyć.
Moje pytanie, co by było podczas kontroli biletu? Jestem pewna, że dostałabym mandat, nie daliby szansy, na ponowne skanowanie kodu a co dopiero na odświeżenie aplikacji.
Czy ktoś miał podobny problem?
Czego się nie dotknę to psuje.

#szczecin #zditm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Moje pytanie, co by było podczas kontroli biletu? Jestem pewna, że dostałabym mandat, nie daliby szansy, na ponowne skanowanie kodu a co dopiero na odświeżenie aplikacji.

@mirko_anonim: ofc, że tak.

Ale nie rozumiem, przemawia przez Ciebie hejt. Wszyscy radni i zditm są bardzo zadowoleni z tego systemu. Niektórzy nawet testowali w weekend i się przejechali dwa przystanki i wszystko zadziałało. Nawet nie słyszeli by ludzie marudzili na ten system, nawet pytali
  • Odpowiedz