Wpis z mikrobloga

✨️ Dylemat zawodowy po 9 latach pracy
Po 9 latach pracy w pierwszej i jedynej firmie zastanawiam się nad zmianą. Dostałem cynk od kolegi, który kiedyś ze mną pracował, że jego obecna firma szuka kogoś. Zgłosiłem się i tak wyszło, że chcą mnie. Finansowo na starcie ok. pow. 2k więcej do ręki.
Problem jest taki, że w obecnej firmie jest względny spokój, wszystko jest znajome. Trochę stagnacja. Już raczej niczego więcej się tu nie nauczę ani nie zobaczę. Nie dzieje się za wiele, okresy bez jakiegoś konkretnego zajęcia przez parę miesięcy. Te potencjalnie nowe obowiązki i zadania nieco inne niż obecnie. Do tego praca prawie full zdalnie, służbowe auto.
Taki oto dylemat. Nie wiem co robić, potrzebuję spojrzenia kogoś innego.
Branża powiązana z IT. A i brak większych zobowiązań typu kredyt / dzieci.
#pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim: no ta, jak zmienisz, to na pewno będziesz musiał się bardziej napocić niż obecnie. Jak to akceptujesz, to zmieniaj. Jak chodzisz do pracy tylko po to, by zarobić, a się nie narobić, to nie zmieniaj. I to nawet nie jest pstryczek w Twoją stronę. Masa ludzi pracuje na pół gwizda i stara się nie zmęczyć w robocie. Tak świat funkcjonuje. Jak dla Ciebie to jest ważniejsze niż mityczny "rozwój
  • Odpowiedz